Busworld Fuarı’nda Yepyeni İki Ürün

Busworld Fuarı’nda Yepyeni İki Ürün

16-21 Ekim tarihleri arasında düzenlen Busworld Kortrijk Fuarı’na katılan Temsa, ikisi yeni olmak üzere toplam 7 otobüsün tanıtımını gerçekleştirdi.

Üretimini gerçekleştirdiği otobüsleri 64 ülkeye ihraç eden Temsa, iki yılda bir düzenlenen Busworld Kortrijk Fuarı’nda ürünlerini Avrupalı müşterileri ile buluşturmaya devam ediyor.

 

Busworld Fuarı’nda Yepyeni İki Ürün

   Fuarda Temsa, Hall 7’de yer alan ve 1120 m2’den oluşan 701 nolu standında MD7, Maraton, HD 13, MD 7, LD 13 SB, LF 12 araçları ile yerini aldı. Stantta yer alan ürünler arasında MD 7 ve Maraton ilk kez Avrupalı müşteriler için görücüye çıktı.

 

MD7 Yepyeni Bir Midi Coach

   Fuarda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, sergiledikleri 7 ürün arasında yepyeni iki aracı tanıtacaklarını belirterek,  “Bu araçlardan biri MD7 ve diğeri de Maraton. MD7 yepyeni bir midi coach. MD7’nin pazara sunulmasında MD9 ürün gamının 700 adeti aşkın satıştaki başarılı seviyesi de çok önemli bir etken. MD7 çok amaçlı kullanıma uygun bir ürün olarak tasarlandı, sürüş ergonomisi açısından da fark yaratan bir ürün. MD7 engelli donanımına da sahip bir araç. MD7 araç içi yüksekliği ve konfor düzeyinden taviz vermeden dizayn edildi.” dedi.

 

Temsa Maraton Avrupa Spec Tanıtıldı

   Maraton aracın Temsa’nın pazara sunduğu ilk ürün olması açısından da büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Dinçer Çelik, “Maraton, Türkiye pazarında efsane olması ile de ünlü. Aracın iç yüksekliği (2000 mm) Koridorsuz taban yolcular için konfor - operatör için esnek kapasite sağlıyor. Maraton hafif tasarımı ve 50 yolcu kapasitesi ile de farklı bir ürün. 440 hp Güçlü Motor / sürüş ergonomisi ile şoför için tercih edilen bir araç.”dedi. 

 

Yurtdışı Pazarlarda Temsa Gücü

   Temsa’nın iç pazardaki güçlü kimliğini yurtdışı pazarlara da yansıtmayı başarmış bir marka olduğunu belirten Dinçer Çelik, “Özellikle zorlu ABD pazarında yüksek katma değere sahip coach segmentinde yüzde 10’luk bir pazar seviyesine ulaşmak ta bu başarının bir göstergesi. Yurtdışı pazarlarda başarılı olmanın en önemli etkenleri arasında güçlü bir distribütör yapısı oluşturmak sayılabilir. ABD pazarı dışında Temsa’nın en büyük pazar payına sahip olduğu ülkelerden biri de Fransa. Bu ülkenin yollarında 4 bin civarında Temsa otobüsü hizmet veriyor. Fransa’da yapılan müşteri anketlerinde en çok bilinen markalar arasında Temsa da yer alıyor. Temsa, hem ABD pazarında hem de Avrupa pazarında önümüzdeki süreçte pazar payını daha da yukarı taşımayı hedefliyor” dedi. 

  

Lider Marka

   2014 yılında Türkiye pazarında iki ürünle Pazar lideri olduklarını da açıklayan Dinçer Çelik, 2015 yılında zorlu ekonomik koşullara rağmen başarılı bir pazar seviyesi yaşadıklarını söyledi. Lider ürünlerin kentiçi ulaşıma yönelik üretimini gerçekleştirdikleri Avenue ve servis taşımacılığına yönelik ürünleri Prestij Super Deluxe olduğunu belirten Dinçer Çelik, “Şehirlerarası ve turizm seyahat otobüs pazarında Safir ile yüzde 30 pazar seviyesine ulaştık. Temsa’nın güçlü ARGE yapısı, sahada müşterilerini iyi dinlemesi ve ürün gamındaki yenilikleri ihtiyaçlara en uygun şekilde hızlı şekilde hayata geçirmesi pazardaki lider konuma gelmesinde en önemli etkenler arasında gösterilebilir.” dedi.

 

Etkin Çalışan ve Hızlı Üreten ARGE Merkezi

   Temsa’nın 2015 yılına 7 ürünü pazara sunma hedefiyle yola çıktığını yaşanan zorluklara rağmen çizilen hedef doğrultusunda ilerlediklerini belirten Dinçer Çelik, şunları söyledi: Bu hedef çerçevesinde ilk olarak Safir VİP müşterilerle buluştu. 2+1 koltuk düzenindeki 41 kişilik aracı topladığı büyük beğeninin sonucunda pazarda kurumsal ölçekteki firmaların öncelikli tercihi haline geldi. 41 koltuklu 2+1 düzenindeki Safir VİP Temsa’nın yeni tasarım anlayışının bir ürünü. Artık her süreçte müşteri ihtiyaçlarını, taleplerini dikkate almanız ve güçlü ARGE yapısı ile bunu hayata geçirmeniz gerekiyor. Temsa bu anlayış ile yeni ürün konseptini oluşturmaya özen gösteriyor. Tourmalin, Maraton ve Safir Plus ürünleri de bu anlayışın sonucunda müşterilerle buluşuyor.


Başarının Ardında Güçlü ARGE ve Müşteriyi Dinlemek Var

   Müşterilerin ürünlerden beklentilerini hayata geçirmeye yönelik ar-ge çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Adana’da Türk mühendis ve işçilerin göz nuru, el emeği olan otobüsler sadece Türkiye yollarında değil, Avrupa ve Amerika yollarında da hizmet veriyor. Temsa ürünleri bugün 64 ülkenin yollarında. Avrupa’da sadece Fransa’da Temsa markalı otobüs sayısı 4 Bini geçmiş durumda. Bunun yanı sıra; Almanya, İtalya, Avusturya, İsveç, Litvanya ve Benelüks ülkeleri de Temsa’nın Avrupa’daki önemli pazarları arasında yer alıyor. Uluslararası araştırma şirketi GfK’nın yaptığı araştırma, Temsa’nın marka bilinirliğinin Fransa ve Belçika’da yüzde 100, Almanya’da ise yüzde 95 oranında olduğunu gösterdi. Temsa’nın başarısının temelinde müşteriyi dinlemek ve onların iş süreçlerine en yüksek düzeyde katkıyı sağlama anlayışı var. İşte bu yüzden iki yılda bir düzenlenen Busworld Fuarı’na katılarak Avrupalı müşterilerimizle birlikte oluyoruz. Biz ürünlerimizi tanıtırken onlar da bize beklentilerini, düşüncelerini aktarıyor. Bu fuarda onlara çok emek verdiğimiz yepyeni iki ürünümüzü tanıtacağız. Bu ürünlerden biri 33+1 koltuk kapasitesine sahip MD 7. Bu araç sahip olduğu yüksek düzeyde güvenlik donanımı, düşük yakıt tüketimi ve sürüş konforu ile benzersiz bir heyecan getirecek. MD 7’nin yanı sıra standımızda uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz efsane otobüsümüz Maraton’un Avrupa versiyonunu da ilk kez tanıtacağız. Maraton’un konfor düzeyi, güçlü motoru, akıllı otobüs bilgi donanımı ile taşımacıların hizmet süreçlerinde fark yaratacak düşüncesindeyiz. Yeni araçlarımızla ile birlikte ürün gamımız 7 metreden 13 metreye kadar ürünlerle genişlemiş oluyor, Temsa her ihtiyaca yönelik ürünler geliştirmeye devam ediyor.” dedi.

 

Akıllı Teknolojilerle Geleceğin Yolundayız

   Akıllı teknolojilerin insan hayatını ve en önemlisi de otomotiv endüstrisini farklı bir noktaya taşıdığına dikkat çeken Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Yılların deneyimiyle biz de akıllı teknolojiyi yolculuklara taşıyoruz ve yolumuza Smart Mobility mottosuyla devam ediyoruz. Artık akıllı teknolojiler, fark yaratıyor ve bu teknolojiler hayata ekonomik çözümler sunuyor. Örneğin yerel yönetimler, hizmetlerini akıllı toplu ulaşım çözümleriyle farklılaştırıyor ve ekonomikleştiriyor. Bu yolculuklar belediye hizmetlerine değer katan unsurların başında geliyor. Bununla birlikte araç parçalarının teknoloji ile mükemmel birleşimi en uygun işletme maliyetini beraberinde getiriyor. Akıllı teknolojiler, şoförlere ve yolculara daha güvenli ve daha konforlu yolculuklar sağlıyor. İşte bu nedenlerle biz akıl dolu yeni modellerimizle ve yeni teknolojilerle geleceğin yolundayız.” dedi.

temsa2.jpg

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.