Büyükşehir Kocaeli Busworld'de

Büyükşehir Kocaeli Busworld'de

Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da gerçekleşen Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı’na katılım sağladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da gerçekleşen Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarına (Busworld International) katılım sağladı. Büyükşehir adına programa Ulaşım Daire Başkanı Ahmet Çelebi ve Büyükşehir iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş. Genel Müdürü Salih Kumbar katıldı.

Büyükşehir Busworld'de

Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı'nın (Busworld International) Türkiye ayağı Busworld Turkey 2020, İstanbul'da kapılarını açtı. Otobüs sektöründeki hem yan sanayi hem de üreticilerin buluştuğu organizasyon İstanbul Fuar alanında gerçekleştirildi. Türkiye'de 2 yılda bir düzenlenen fuara bu yıl, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de katıldı.

Panele Katılım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına fuara Ulaşım Daire Başkanı Ahmet Çelebi ve Büyükşehir iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş. Genel Müdürü Salih Kumbar katıldı. Çelebi ve Kumbar, otobüs sistemlerinin geleceği ve şehirlerdeki toplu taşıma sistemleri hakkında bilgi verdi.

Özel ve Kamu İşletmelerini Birleştiriyoruz

Kocaeli’nde toplu taşıma sistemleri hakkında bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Ahmet Çelebi; “Kocaeli özelinde 2 bin 200 adet özel işletmeci, 54 kooperatif altında yaklaşık 400 güzergahta hizmet veriyor. Biz toplu taşıma planlarını hazırlarken Kocaeli için mevcut yapının iyileştirilmesi için de adımlar atıyoruz. Özel ve kamu işletmelerini birleştiriyor, gelir ve gider havuzları oluşturarak akıllı ulaşım uygulamalarını hayata geçiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Entegre Yolcu Sistemi 

Entegre bir sistem ile yolculukları arttırmak istediklerini ifade eden Çelebi; “Büyük kentlerin ortak sorunu olan trafiğin doğru yönetilmesi gerekiyor. Kocaeli’nde oluşan trafiğin önemli bir kısmını toplu taşıma sistemi üzerinden yönetmek istiyoruz. Toplu taşımanın ve trafiğin tek merkezden yönetilmesine yönelik projelerimizi bir bir gerçekleştirdik. Bu projelerimizin yanı sıra alternatif ulaşım aracı ve gerekse eğlence spor amaçlı kullanılan KOBİS projesini büyütüyoruz. 2014 yılında kurulan ve bugün 70 istasyon 500 bisikletle hizmet veren kiralama sistemimizin 125 bin aktif üyesi var. Bu zamana kadar 681 bin kiralama 4 milyon 700 bin dakika kullanımı yapılmış örnek bir proje” ifadesini kullandı.

Otobüs Sistemlerinin Geleceği

UlaşımPark A.Ş. Genel Müdürü Salih Kumbar, katılım sağladığı Busworld otobüs fuarında otobüs sistemlerinin geleceğini anlattı. Panelist olarak katılım sağladığı otobüs fuarında Kumbar, dünya ve ülkemizdeki uygulamalar, otomotiv sanayisindeki gelişmeler, elektrikli otobüs sistemleri konusunda katılımcılara sunum eşliğinde anlatım gerçekleştirdi.

Elektrikli Otobüs Sistemleri

UlaşımPark Genel Müdürü Salih Kumbar, Gelecekte kullanılması planlanan elektrikli otobüsler hakkında katılımcılara geniş bir sunum gerçekleştirdi. Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji için tüm dünyanın yakın zamanda aktif olarak kullanacağı elektrikli otobüslerin hem yakıt tasarrufu sağlayacağı hem de çevre dostu olduğunu vurguladı. Ülkemizde il il ne kadar elektrikli otobüsün bulunduğunu ve dünyada ne kadar aktif olarak kullanıldığı karşılaştırmalarını yaptı. Ulusal enerji verimliliği eylem planı konu başlığı altında enerji verimliliği yüksek araçların özendirilmesi, ulaşıma yönelik veri toplanması, bisiklet ve yaya ulaşımına yönlendirme ve toplu taşıma araçlarının yaygınlaştırılmasını kamunun en önemli görevlerinden olduğunu belirtti.

busworld-kocaeli.jpg

 

busworldde-kocaeli-ruzgari.jpeg

 

busworldde-kocaeli-ruzgari-001.jpeg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.