Büyükşehir, servis araçlarını denetledi

Büyükşehir, servis araçlarını denetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler Kocaeli genelinde ‘’P’’ plaka ile servis taşımacılığı yapan araçları denetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, ‘’P’’ plaka denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Gebze ve İzmit ilçelerinde servis araçları denetimi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve trafik polislerinin katıldığı denetimlerde ‘’P’’ plaka araçlar tek tek kontrol edildi.

8 Bin 250 Kayıtlı Araç

2016 yılı itibarı ile Kocaeli ilinde toplam 8 bin 250 adet servis aracı ‘’P’’ plaka ile hizmet veriyor. Bu kapsamda ekipler sıklıkla kontrol yapıyor. “P” plaka sahibi esnafın “korsan servis” olarak tabir edilen taşımacılar yüzünden mağdur olmaması ve korsan taşımacılığın önlenmesi için yapılan denetimlere İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de katılıyor.

Kontroller Yapılıyor

Yapılan denetimlerde; ‘’İzinsiz olarak taşımacılık yapan, ilimize diğer illerden gelen ancak güzergâh izni almadan taşımacılık yapan, kapasitesinin üstünde taşımacılık yapan, güzergahı dışında taşımacılık yapan, rehber öğretmen olmadan taşımacılık yapan, personel çalışma belgesi olmadan araç kullanan, taşıması gereken yolcu listesi dışında yolcu taşıyan gibi konularda’’ Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi birlikte çalışarak tespit edilen aksaklıklar ile ilgili mevzuat hükümlerine göre gerekli cezai işlemleri uygulanıyor.

2015 Yılında 4.500 Araca Denetleme

Denetimler kapsamında Kocaeli genelinde 2015 yılında 4500 adet araç denetimi yapılmış, yapılan denetimler neticesinde tespit edilen uygunsuzluklar ile ilgili ortalama 1500 adet cezai işlem uygulanmıştır. 2016 yılının başından bugüne kadar 1250 adet araç denetimi yapılmış olup, tespit edilen uygunsuzluklarla ile ilgili 250 adet cezai işlem uygulanmıştır.

 

41-p-plaka--plaka-tahidt-(1).jpg

41-p-plaka--plaka-tahidt-(2).jpg

41-p-plaka--plaka-tahidt-(3).jpg

41-p-plaka--plaka-tahidt-(4).jpg

41-p-plaka--plaka-tahidt-(5).jpg

41-p-plaka--plaka-tahidt-(6).jpg

41-p-plaka--plaka-tahidt-(7).jpg

41-p-plaka--plaka-tahidt-(8).jpg

41-p-plaka--plaka-tahidt-(9).jpg

41-p-plaka--plaka-tahidt-(10).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.