Büyükşehir’den özel halk otobüsçülerine 5 teklif

Büyükşehir’den özel halk otobüsçülerine 5 teklif

Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda yüzde 27 paya sahip konumda olan özel halk otobüsçülerine talepleri doğrultusunda 5 maddelik teklifte bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, BURULAŞ'ın toplu ulaşım hizmetlerini sunarken kullandığı özel halk otobüsü sahiplerinin sisteme yönelik şikayetlerinin giderilmesi ve taleplerinin karşılanması için 5 maddelik teklifte bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Avşar, Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Ramazan Çalan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Danışmanı Fahreddin Yıldırım, hukukçu kimliği ile BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın'ın da katıldığı görüşmede, otobüsçü esnafının gündeme taşıdığı talep ve şikayetler tartışıldı. Genel Sekreter Avşar, şehir içi taşımacılık faaliyetlerini sürdüren Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası'nın yaşadıkları sıkıntılara ilişkin Büyükşehir Belediyesi'ne yapmış olduğu yazılı müracaatın değerlendirildiğini, isteklerin karşılanmasına yönelik 5 maddelik bir teklif planı hazırladıklarını söyledi. Bursa'da faaliyet gösteren hiçbir esnafın zarar etmesini istemediklerini kaydeden Avşar, üretilen hizmetlerin karşılığının mutlaka verileceğini belirterek, 5 maddeden oluşan teklifi şu şekilde açıkladı:

Avşar; "Sistemimizi isteyen inceleyebilir"

“Öncelikle, BURULAŞ tarafından yürütülen sistemin şeffaf olmadığı ileri sürülmektedir. Buna katılmak mümkün değildir. Hangi aracın kaç yolcu taşıdığına, hangi güzergahlarda seyrettiğine dair veriler, bilgi edinme yasası çerçevesinde BURULAŞ'ın web sitesi (www.burulas.com.tr) üzerinden alınabilmektedir. BURULAŞ'ın hesapları bağımsız denetim şirketi tarafından düzenli olarak incelenmektedir. İstenildiği takdirde, birlikte belirlenmek ve maliyeti de birlikte üstlenilmek kaydıyla başka bir bağımsız denetim şirketince de inceleme yapılabilir. Sistem içerisinde çalışmakta olan özel halk otobüsü sahiplerinden isteyenlere, haklarından şartsız vazgeçmeleri kaydıyla, 1 plakaya karşılık 3 (S) plaka verebiliriz. Yine sistemde olan özel halk otobüsü sahiplerinden isteyenlerin araçlarını, işletme maliyeti BURULAŞ'a ait olmak üzere, aylık 5 bin TL bedel üzerinden kiralayabiliriz. Aracını BURULAŞ'a kiralayan araç sahiplerinden şoförlük mesleğini devam ettirmek isteyenleri BURULAŞ bünyesinde istihdam edebiliriz.”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Seyfettin Avşar, attıkları adıma olumlu cevap verilmesi durumunda, 3., 4. ve 5. teklif maddelerinin detayları görüşülerek nihai protokolün imzalanabileceğini ifade etti. Avşar, “Büyükşehir Belediyesi olarak, maddelerden oluşan teklifimizle birlikte alternatifleri de sunmuş olduk. Bunun yanında otobüsçü esnafının bazı şifahi talepleri oldu. Ortak çalışma yaparak, Bursalıların daha rahat, konforlu ve kaliteli ulaşım yapabilmesi adına, sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi noktasında gayret sarf edeceğiz. Bursa’mız, belediyemiz, özel halk otobüsçüleri ve bu ulaşımdan faydalanan insanımız için hayırlı olsun” dedi.

Toplantı "Milat" olarak nitelendirildi

Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Ramazan Çalan ise, yaşadıkları sıkıntılarının çözümüne yönelik yapılan bu toplantıyı 'milat' olarak gördüklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Toplu taşımacılıkta büyük sıkıntılar yaşadıklarını ileri süren Çalan, “Sıkıntılarımızın giderilmesi noktasında bir toplantı düzenlendi ve çözüm önerileri ortaya kondu. Biz de bize verilenlerin yanında kendi isteklerimizi ele aldık. Bunları yazılı olarak, tekrar genel sekreterlik makamına sunacağız. İnşallah bu işin neticesinde, gerek belediye gerekse de oda olarak Bursa halkına daha kaliteli bir hizmet getireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.