Çalışmalar umut verici

Çalışmalar umut verici

Türkiye - Ürdün Haşimi Krallığı Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı 24-25 Mart 2015 tarihlerinde Amman’da gerçekleşti.

 

Türk heyetine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hüseyin Yılmaz’ın, Ürdün heyetine ise Ulaştırma Bakanlığı Genel Sekreteri Laith Dababneh’in başkanlık ettiği toplantıda; her iki taraf Türkiye’den Ortadoğu ülkelerine Ro-Ro ile yapılan taşımalar kapsamında istatistikî veriler paylaşarak, yol geçiş ücretleri,  ADR taşımaları gibi konular görüşüldü.
 
Ürdün heyeti, Ürdün Karayolu Taşıma Düzenleme Komisyonu’nun Türk araçlarının Ürdün’e boş gelip yük ile tekrar Türkiye veya bir Avrupa ülkesine dönüşlerinin kolaylaştırılması konusunda yapılan çalışmalardan bahsetmiş ve bu girişim Türk heyeti tarafından memnuniyetle karşılandı.
 
Türk heyeti, Ürdün makamlarının Türk araçlarından Ürdün ve üzeri geçişlerinde aldığı geçiş ücretlerinin düşürülmesini veya kaldırılması hususundaki talebini Ürdün heyeti bir sonraki toplantıda görüşülmesi konusunda karar alındı.
 
Ürdün heyeti, Türk tarafının ADR taşımaları konusunda bilgi paylaşımında bulunulmasını talep etmiş buna karşılık Türk heyeti,  Ürdün teknik komitesini Ankara’da ağırlamayı ve konu ile ilgili bilgi paylaşımı hususunda uygun görülecek tarihte toplantı gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
 
Ürdün tarafı TIR sürücülerine trafik ihlallerinin bildirilebileceği ücretsiz telefon numaralarının bulunduğu liste ve Ürdün’den çıkışta trafik cezalarının kolayca ödenebilmesi hususunda broşür dağıtılacağını belirterek ve Türk araçlarının trafik kurallarına uyum konusunda gösterdiği özene teşekkür etti.
 
Toplantıya Türk Heyeti adına Karayolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve AB Uzmanı Alperen Gülal, Dış İlişkiler ve AB Uzmanı Serkan Ayyıldız, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Perihan Biçer, Ekonomi Bakanlığı Uzman Yardımcısı Ekrem Ozan Bahçeci, UND Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Gül, Amman Türk Büyükelçiliği Müşaviri Tutku İnam ve Ticaret Ataşesi Nil Gökçe katıldı.

urdun-manset.jpg

 

urdun-2.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.