Castrol Hahn Takımı İstanbul’da kupaları topladı

Castrol Hahn Takımı İstanbul’da kupaları topladı

Büyük bir çekişmeye sahne olan Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın İstanbul’daki ilk yarışında, Castrol Hahn Takımı dört yarışı da birinci tamamlayarak muhteşem bir zafere imza attı.

Bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası (ETRC), Castrol Hahn Takımı pilotu Jochen Hahn’ın zaferiyle sonuçlandı. Madeni yağ sektörünün lider markası Castrol’ün sponsorluğunda, MAN TGS ile katıldığı İstanbul’daki ilk yarışında Jochen Hahn, Cumartesi ve Pazar günleri koşulan dört yarışı da birinci bitirerek sezona büyük bir zaferle başladı.


“İstanbul’un uğruna inanıyorum”
Şampiyonanın ilk gününde düzenlenen basın toplantısında konuşan ve Castrol Hahn Takımına 2012 sezonunda başarılar dileyen Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Direktörü Kerim Kermen, şans getirmesi için Jochen Hahn’a nazar boncuğu hediye etti ve şampiyonanın bu yıl Türkiye’de düzenlenmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Basın mensuplarına, yakasında nazar boncuğu ile poz veren Jochen Hahn da İstanbul’un uğuruna inandığını söyledi. “Castrol ve MAN gibi iki önemli destekçi işimi kolaylaştırdı”
Son beş yıldır katıldığı tüm yarışlarda yükselen bir başarı grafiği sergileyen ve 2011 yılının da şampiyonu olan Jochen Hahn, yüksek bir motivasyonla start aldığı şampiyonayı iki gün boyunca ezici bir üstünlükle götürdü. Tüm yarışları birinci tamamlamayı başaran Hahn, İstanbul’da yarışmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Castrol ve MAN gibi iki önemli destekçimin olması, her yarışta işimi çok kolaylaştırdı. Sezon boyunca, performansım için bu iki markanın gücüne çok inanıyorum. İlk kez İstanbul’da yarışmama rağmen, bu şehrin bana uğurlu geleceğine inanıyordum, gerçekten de öyle oldu. Nazar boncuğumun da bana uğur getirdiğini düşünüyorum. Sezona İstanbul zaferiyle başlamaktan çok mutluyum” dedi.


Tüm kupaları toplayarak yarış severlere unutulmaz bir sezon açılışı yaşatan Castrol Hahn Takımı, İstanbul zaferi ile şampiyonaya bu yıl da puan üstünlüğü ile başlamış oldu. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından organize edilen ve 12- 13 Mayıs tarihlerinde İstanbul Park’ta koşulan şampiyonada 12 kamyon start aldı. Bu yıl ilk kez Türkiye’nin de dahil edildiği FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası (ETRC), Avrupa’da Formula 1'den sonra en çok seyirci çeken yarış serisi. FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası, İtalya, İspanya (2 yarış), Fransa (2 yarış), İngiltere, Almanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Belçika olmak üzere 9 ülkede yapılıyor ve toplam 11 yarıştan oluşuyor. Kamyon yarışlarında, teknoloji açısından modern GT yarış otomobillerini aratmayan, “tır çekicisi” olarak adlandırılan araçlar yarışıyor. Taşımacılıkta kullanılan çekicilerden biraz daha farklı bir yapıya sahip olan bu araçlar, 5.5 tonluk ağırlığa, 12 litre ve 1100 beygir gücünde bir motora sahip. Kamyonların, yarış sırasındaki azami süratleri ise saatte 160 km ile sınırlandırılmış bulunuyor.


ŞAMPİYONADA 4 YARIŞ SONUÇLARI 1.YARIŞ 1. Castrol Hahn Takımı – Jochen Hahn 2. Antonio Albecete 3. Adam Lacko 2.YARIŞ 1. Castrol Hahn Takımı – Jochen Hahn 2. Adam Lacko 3. Antonio Albecete 3.YARIŞ 1. Castrol Hahn Takımı – Jochen Hahn 2. Antonio Albecete 3. Markus Ostreich 4.YARIŞ 1. Castrol Hahn Takımı – Jochen Hahn 2. Antonio Albecete 3. Markus Ostreich 2012 FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası Takvimi Tarih Pist Ülke 13 Mayıs İstanbul Park Türkiye 20 Mayıs Misano İtalya 10 Haziran Albacete İspanya 24 Haziran Nogaro Fransa 01 Temmuz Donington İngiltere 15 Temmuz Nürburgring Almanya 29 Temmuz Smolensk Rusya 02 Eylül Most Çek Cumhuriyeti 23 Eylül Zolder Belçika 07 Ekim Jarama İspanya 14 Ekim Le Mans Fransa www.tasimacilar.com 14.05.2012/15:04