Castrol Team Hahn Racing, ZF şanzımanı ile üstünlük sağladı

Castrol Team Hahn Racing, ZF şanzımanı ile üstünlük sağladı

ZF’in desteklediği Castrol Team Hahn Racing İstanbul'da gerçekleşen Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası'nda birinci oldu.

İstanbul'da gerçekleşen FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası'nın birinci ayağında Hahn, dört yarışın hepsini birincilikle bitirerek, şampiyonada maksimum puan olan 60 puanla toplam değerlendirmede de liderliğini korumayı başardı. Yarış serisini geçen yıl Avrupa şampiyonu olarak tamamlamış olan Hahn, bu yıl da unvanını korumak için Türkiye'ye geldi. 12 Mayıs cumartesi günü gerçekleşen ilk yarışa birinci sıradan başlayan ve açık farkla tamamlayan Hahn, ters sıralamada yapılan ikinci yarışta da dokuz turda ilk sıraya ulaştı. Hahn, 13 Mayıs pazar günü yapılan yarışta ise en güçlü rakibi olan ve İstanbul’da toplam üç kez ikincilik ve bir kez üçüncülük alan İspanyol pilot Antonio Albacete'yi iki yarışta da yenmeyi başardı. Alman MAN pilotunun gövde gösterisi aynı zamanda kamyon yarışı tarihçesinde bir ilki de beraberinde getirmiş oldu. 2012 yılında İstanbul'un Anadolu yakasında gerçekleşen bu yarış FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın Türkiye’de düzenlenen ilk yarışı oldu.


Castrol Team Hahn Racing'in ZF tarafından sponsor olarak desteklenen MAN kamyonunda ZF firmasının Ecosplit 3 şanzımanı ve debriyajı kullanılmakta. Toplam on bir yarıştan oluşan Avrupa Kamyon Yarışları şampiyonası sezonu, 14 Ekim 2012 tarihinde Le Mans'da yapılacak hafta sonu yarışlarıyla sona erecek. www.tasimacilar.com 25.05.2012/12:03