Castrol Türkiye’de 60’ıncı yılını kutluyor

Castrol Türkiye’de 60’ıncı yılını kutluyor

Türkiye’deki faaliyetlerinin 60. yılını kutlayan Castrol, Gemlik’teki fabrikasının kapılarını basın mensupları için açtı. Özellikle madeni yağ araştırmalarının yapıldığı fabrikada Ar-Ge çalışmaları büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor.

Tesiste Sağlık, Emniyet ve Çevre konusuna son derece önem veren Castrol yetkilileri haftanın bir günü uyguladıkları emniyet programı ile çalışanlarının bilinçlendirmeyi hedefliyor. Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Direktörü Kerim Kermen’in yanı sıra BP Castrol Gemlik Fabrika Müdürü Yakup Yavuz’un ev sahipliği yaptığı etkinlikte basın mensuplarına tesisin dünü, bugünü ve madeni yağ üretiminin tüm aşamaları kapsamlı bir ziyaretle tanıtıldı.

BP Castrol Gemlik Fabrika Müdürü Yakup Yavuz tesisle ilgili verdiği kısa bilgi ve ardından Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Direktörü Kerim Kermen bir slayt gösterisiyle Castrol’ün 1899 yılında başlayan kuruluş tarihçesini özetledi.


Castrol madeni yağlarının Ar-Ge ve laboratuar bölümünden, harmanlama süreçlerine kadar detaylı bilgi aktarımının yapıldığı etkinlikte Kermen, Castrol’ün global bir marka olmasının önemine değinerek “Dünya çapında faaliyetlerini sürdüren Castrol, birçok farklı kullanım alanı ve endüstri grubu için motor yağları ve madeni yağlar geliştirmeye devam ediyor. 1899 yılında kurulan Castrol’ün böylesine yüksek marka algısına ulaşması, çok güçlü müşteri sadakatinin oluşması, bir dünya marka olması vizyonuna ve iş disiplinine dayanıyor” dedi.

Gemlik fabrikasında 80 milyon litrelik yağ üretimi

Araştırma-Geliştirme ve teknolojiye yapılan yatırımın Castrol’ün büyümesine büyük olanak sağladığını ifade eden Kermen “Teknoloji odaklı bir şirket olarak büyük titizlik gerektiren laboratuvar çalışmalarımızın yanı sıra sürekli olarak Ar-Ge ve pazarlamayı yenilikçi bakışla bir potada harmanlamaya dayanan iş prensiplerimiz, bizleri bugünlere ve geleceğe taşıyan en önemli unsurların başında geliyor. Gelişen pazarlardan (BRIC) örneğin Hindistan’da çok uzun bir geçmişimiz var ve çok iyi bir konumdayız. Rusya, Çin ve Güney Amerika’da iyi bir pazar konumumuz var ve daha da güçlü olmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi ve Castrol’e ülkeler bazında bakıldığında büyüme hızı en yüksek olan ülkenin Castrol Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.

Castrol’ün son 12 yılda Türk madeni yağ pazarında 150 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiğinin altını çizen Kermen, Bursa Gemlik’teki üretim tesisinde 80 milyon litre yağ üretimi gerçekleştirdiklerini, madeni yağ pazarına yardımcı olan diğer ürünlerle birlikte 350 milyon litreyi aşan bir üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye pazarında 350’nin üzerinde lisanslı firmanın olduğunu belirten Kermen, rekabetin yoğun yaşandığı bir pazarda lider konumda olduklarını ifade ederek “Castrol Türkiye yönetiminde bulunan Hazar bölgesi ülkeleri içerisindeki Azerbaycan, Tacikistan, Özbekistan, Ermenistan, Gürcistan, Türkmenistan ile Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra bu yıl Rusya ve Yunanistan’a da ihracat yapmaya başladık. Zaten Türkiye pazarı olarak toplam büyüklüğümüze bakıldığında yönetimimizde bulunan bu 7 ülkenin toplamının 5 katı bir büyüklüğe sahibiz. O yüzden Hazar bölgesi gibi çok kritik bir enerji ağında Castrol’ün bölge merkezi Türkiye’dir” şeklinde konuştu.


Castrol ile yağın ötesinde bir hizmet

Gemlik’teki tesiste en gelişmiş analiz e test ekipmanları ile ürün bazında tüm beklentileri karşıladıklarını belirten Kermen, Yunanistan ve Rusya’ya da ağır hizmet yağları göndermeye başladıklarını, asıl amaçlarının ise Türkiye’yi bir üretim merkezi haline dönüştürmek olduğunu söyleyerek “Özellikle araç üreticileri, inşaat, madencilik, nakliyecilik ve endüstriyel sektörlerindeki müşterilerimizin araç ve ekipmanlarını daha verimli kullanmalarını sağlamak ve bakım giderlerini düşürmek amacıyla; her yıl Gemlik Teknoloji Merkezi’mizde 25 bin civarında kullanılmış yağ analizi yapıp, müşterilerimize destek sağlıyoruz. Kısacası Castrol ile müşterilerimize yağın ötesinde hizmet veriyoruz” dedi.

İlk dolum yağları konusunda Türkiye’deki pazar hakkında detaylı açıklamalarda bulunan ve Türkiye’de otomotiv firmalarıyla ilişkiler hakkında da kapsamlı bilgiler veren Kermen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye'de araç üreticileriyle çok yakın bir ilişki içindeyiz. Mercedes'in Aksaray'daki kamyonlarında ilk dolumu biz yapıyoruz. Zaten globalde beraber olduğumuz, BMW, VW, Audi, Seat, Skoda, Volvo, Ford ile burada da beraberiz. Scania, Temsa, Isuzu, HarleyDavidson, Vespa, KTM, Ducati’yle çalışıyoruz. Jaguar ve Land Rover da globalde bizimle çalışıyor. Türkiye'de şu anda 350 milyon litre madeni yağ tüketiliyor. Bunun yaklaşık 100 bin litresi motor yağı, geri kalanı müstahzarlar, sanayi yağları, antifirizler gibi. İlk dolumdan yetkili servislere geldiğimiz zaman burada gördüğümüz şey, araç üreticisi ilk dolumda ne kullanıyorsa serviste de genelde aynısını kullanıyor.”


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.