Castrol’den Tatilcilere Dikkate Alınması Gereken Uyarılar

Castrol’den Tatilcilere Dikkate Alınması Gereken Uyarılar

Türkiye’nin en büyük madeni yağ üreticisi Castrol, yaklaşan tatil sezonu nedeniyle yola çıkmaya hazırlanan tatilcilere, periyodik aralıklarla değiştirilmeyen motor yağları konusunda uyarılarda bulundu.

Türkiye madeni yağ pazarının lider markası ve üreticisi Castrol, tatil sezonunun yaklaştığı bugünlerde araç kullanıcılarını uzun yolda kötü sürprizlerle karşılaşmamaları konusunda uyarıyor. Tatil ve seyahat amacıyla yollara çıkmaya başlayan araç sahiplerine seslenen Castrol, motor arızalarının en önemli nedenin önerilen servis aralıklarında değiştirilmeyen ve özelliğini kaybeden motor yağları olduğuna işaret ediyor. Castrol, motorun ömrünü uzatan ve bakım maliyetlerini düşüren motor yağları ile adeta motora can verirken tüketicilerin tatilden kötü anılarla eve dönmemeleri için uzun yolda bekleyen sıkıntılar karşısında hazırlıklı olmaları konusunda kendilerini ikaz ediyor.

Motor yağı neden değiştirilmeli?


Castrol yetkilileri tarafından tatilcilere ve seyahate çıkacaklara motor yağının değiştirilmesi hususunda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘motorun çalıştıkça yağın içerdiği katık maddelerin motoru korumak için kendini tüketeceklerdir’ dendi. Bunun ya belirlenen kilometre kullanımı sonucunda gerçekleşebileceğine ya da zamanla yağın motorda biriken yanma artıkları ile uzun süreli temasından kaynaklı katık maddelerin bozulmaya başlamasıyla meydana geldiğine dikkat çekildi. Castrol, bu sebeple belirlenen kilometre veya zaman (1 yıl) içerisinde değiştirilmeyen yağlar, içerdikleri katık paketinin bitmesi veya ürünün bozulmaya başlaması sebebi ile görevini tam yapamayacağına vurgu yaptı. Castrol yetkilileri ve bu sayede motorun korunaksız kalacağına ve arıza yapabileceğine dikkat çekti.

Bu doğrultuda Castrol şu önerilerde bulundu:


Genel araç bakımı (lastiklerin ve lastik basınçlarının kontrolü, cam suyu seviyesi, farların kontrolü gibi) ile birlikte yağ kontrolünün ve gerekliyse de yağ değişiminin yapılmalıdır. Yapılacak kilometre tahmini olarak belirlenmeli ve eğer bakım zamanı yolculuk esnasına denk geliyorsa yağ değişimi yolculuğa başlamadan gerçekleştirilmelidir. Seyahat esnasında motor yağında eksilme olması aracın performansında düşüşe ve ilerleyen günlerde motor arızalarına sebebiyet verebilir. Yağ değişimi için araç üreticilerinin belirlediği aralıklara sadık kalmak izlenebilecek en doğru yoldur.

www.tasimacilar.com 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.