Cenevre Otomobil Fuarı’nda “Türk tasarımı”

Cenevre Otomobil Fuarı’nda “Türk tasarımı”

Dünyada ilk kez görücüye çıkacak araçların sergileneceği Cenevre Otomobil Fuarı’nda Türk tasarımı otomobiller de yer alacak.

Yüzde yüz yerli üretim Dizayn Vip’in tasarladığı araçlar 83. kez düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda, dünyanın dört bir yanından gelen otomobil tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Her yıl Mart ayında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen otomobil fuarına katılacak Dizayn Vip araçlarının iç ve dış tasarımlarının tamamının Erbakan Malkoç ve ekibi tarafından hazırlandığı bilgisi verildi.


Dizayn Vip Almanya Distribütörü olan MTM Klassen Dizayn; Cenevre Otomobil Fuarı’na Dizayn Vip’i temsilen katılarak Türk tasarımı araçları görücüye çıkaracak. Araçlar Türkiye’de hazırlanıp fuar için Cenevre’ye gönderilecek.

Sadece Türkiye’de tasarlanan araçlar tüm Dünyada

Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç, Dünyada önemli bir yere sahip olan bu fuara katılmanın ülkemiz ve kendileri için büyük bir başarı olduğunun altını çizerek,"Araçların iç ve dış tasarımlarında kullandığımız malzemelerin tamamı yerli üretim, tasarımlar bize ait ve araçlar Türk ustaların ellerinde şekilleniyor, bu araçları görmek için dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor… Piyasada Alman araçları her zaman tutulan, beğenilen ve yıllardır kabul görmüş araçlardır. Alman makine teknolojisinin her endüstri de güven ile kullanılması ve yaygın olması Alman otomobillerine de yansımıştır. Dünyada bu kadar benimsenen araçlar üreten Almanların Türk tasarımı otomobilleri kabul etmeleri bizim teknolojimizin ne kadar ilerlediğinin göstergesidir" ifadelerinde bulundu.


Tasarımlarının büyük bir bölümünü yurtdışına ihraç ettiklerini belirten Malkoç, "İlk kurulduğumuzda dünyaya açılma hedefimiz kimseye inandırıcı gelmiyordu ancak dünya çapında birçok önemli bürokrat, iş adamı ve sanatçı tasarımlarımızı talep etmeye başlayınca Dizayn Vip olarak Türkiye’de ve dünyada tanınan bir marka durumuna geldik. Altın kaplamadan, devekuşu derisine kadar özel malzemeler kullanarak tasarladığımız araçları dünyaya satıyoruz. 1992 yılında 20m2 bir alanda kurduğumuz Dizayn VİP olarak şuan 6500m2 bir alanda 100 kişilik bir ekip ile üst segment ve premium araç tasarımında bir dünya markası oldu. Sadece Türkiye’de Türk Mühendisler ve ustalar tarafından yapılan üretimimizin büyük bir kısmını Almanya, İngiltere, Fransa İtalya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediyoruz” açıklamasında bulundu.


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.