Cenevre Otomobil Fuarı’nda ''Türk Tasarımı''

Cenevre Otomobil Fuarı’nda ''Türk Tasarımı''

Dünyada ilk kez görücüye çıkacak araçların sergileneceği Cenevre Otomobil Fuarı’nda iç tasarımı Türk eseri olan otomobiller de yer alacak.

Yüzde yüz yerli üretim Dizayn Vip’in tasarladığı araçlar 83’üncü kez düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda, dünyanın dört bir yanından gelen otomobil tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Her yıl Mart ayında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen otomobil fuarına katılacak Dizayn Vip araçlarının iç ve dış tasarımlarının tamamı Dizayn Vip tarafından hazırlanıyor. Araçlar Türkiye’de hazırlanıp fuar için Cenevre’ye gönderilecek.

Sadece Türkiye’de Tasarlanan Araçlar Tüm Dünyada

Fuarda sergilenen araçların iç ve dış tasarımlarında kullanılan malzemelerin tamamının yüzde yüz yerli olduğunu ifade eden Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç Cenevre fuarında yer almanın Türkiye açısından da büyük bir başarı olduğunun altını çizdi.

Dünyanın dört bir yanından gelen insanların Türk tasarımı araçları göreceğini belirten Malkoç, “tasarımlar bize ait ve araçlar Türk ustaların ellerinde şekilleniyor, bu araçları görmek için dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor” şeklinde konuştu.


Tasarımın büyük bölümünün yurt dışından ihraç edildiğini de söyleyen Malkoç sözlerini şu şekilde sürdürdü:“ Piyasada Alman araçları her zaman tutulan, beğenilen ve yıllardır kabul görmüş araçlardır. Alman makine teknolojisinin her endüstri de güven ile kullanılması ve yaygın olması Alman otomobillerine de yansımıştır. Dünyada bu kadar benimsenen araçlar üreten Almanların Türk tasarımı otomobilleri kabul etmeleri bizim teknolojimizin ne kadar ilerlediğinin göstergesidir. Tasarımlarımızın büyük bir bölümünü yurtdışına ihraç ediyoruz. Altın kaplamadan, devekuşu derisine kadar özel malzemeler kullanarak tasarladığımız araçları dünyaya satıyoruz. Sadece Türkiye’de Türk Mühendisler ve ustalar tarafından yapılan üretimimizin büyük bir kısmını Almanya, İngiltere, Fransa İtalya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediyoruz.” 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.