Cenevre’de Dünya Lansmanı Gerçekleştirilen Skoda Octavia Combi Büyük İlgi Gördü

Cenevre’de Dünya Lansmanı Gerçekleştirilen Skoda Octavia Combi Büyük İlgi Gördü

5-17 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda Skoda Octavia’nın tamamen yeni Combi ve Combi 4x4 versiyonlarının dünya lansmanı gerçekleştirdi.

Bir önceki nesile göre 90 mm daha uzun ve 45 mm daha geniş hale gelen yeni Skoda Octavia Combi hakkında şu bilgiler verildi; “Aracın dingil mesafesi yaklaşık 11 cm kadar artarken, bu da iç mekanda yeni bir rekora imza atmasını sağladı. Arka koltuklarda oturanlar için sunulan diz mesafesinde 73 mm'lik bir artış olurken, aracı bu konuda sınıfının lideri haline getirdi. Bagaj kapasitesi 610 litreye çıkarken, arka koltuk sırtlıkları yatırıldığında bu alan 1.740 litreye kadar artabiliyor.”


Araçta bir dolu "akıllı" detay bulunduğu ifade edilen açıklamada, yeni Skoda Octavia'da sunulan pratik yeniliklere ek olarak Combi versiyonunda arka koltuk sırtlıklarının bagaj kapağından yatırılabilmesi gibi ek özelliklerinde mevcut olduğu belirtildi.

Yeni motorları sayesinde önceki nesline oranla yüzde 17 daha az yakıt tüketimine sahip yeni Octavia Combi, 4 benzinli ve 4 dizel motor seçeneği sunuyor. Fuardaki Skoda standında ayrıca Octavia Combi’nin tamamen yeni geliştirilmiş dört tekerlekten çekiş sisitemi ve 5. nesil Haldex kavrama sistemiyle donatılmış 4×4 versiyonu da sergileniyor. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.