Cenevre’de TÖHOB, özel halk otobüslerini temsil etti

Cenevre’de TÖHOB, özel halk otobüslerini temsil etti

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) 60. Dünya Kongresi ve Hareketlilik Fuarı 26-29 Mayıs 2013 tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) 60. Dünya Kongresi ve Hareketlilik Fuarı’na Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, EGO, ESHOT Genel Müdürleri, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Kayseri ulaşım daire başkanları ve belediyelerin temsilcileri katıldı. Fuarın Türkiye Oturumu’nda Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği adına Genel Sekreter Onur Orhon yer aldı. Türkiye’den 9 kuruluşun temsil edildiği bu bölümdeki panelistlerden biri de TÖHOB oldu.

Özel halk otobüsü sisteminin tanıtımına ve önemine dikkat çeken bu katılımda TÖHOB adına yapılan açıklamada kuruluş, Türkiye’deki mevcut durumun tablosu, özel sektörün sisteme katılımı, çıkan engeller, sorunlar dile getirildi. Kamudan hizmet kalitesinin artırılması, verimlilik, adil rekabet alanında yasal düzenleme, yükümlülüklere standart getirilmesi, toplu taşımaya yeni yolcu çekebilmek için mali indirimler, ortak girişim, taşımacılık ücretlerinin gerçek maliyetlere yönelik otomatik düzenlenmesi önerileri sunuldu.

www.tasimacilar.com 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.