Cenk Group, Haydarpaşa-Sivastopol Roro hattına başlıyor

Cenk Group, Haydarpaşa-Sivastopol Roro hattına başlıyor

Cenk Group, Şubat ayı ilk haftasından itibaren Haydarpaşa ile Ukrayna’nın Sivastopol limanları arası düzenli roro seferlerine başlayacak.

Cenk Group Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yiğit Yener, Şubat ayının ilk haftasında itibaren Haydarpaşa ile Sivastopol Limanları arasında düzenli Ro-Ro seferlerine başlayacak belirtti.

Cenk Group’un Karadeniz RoRo hatlarına 1994 yılında Hopa -Tuapse seferleriyle başladı. Daha sonra, Samsun-Novorossysk, Zonguldak-Yevpatoria ve Zonguldak-Sevastopol seferlerini çeşitlendiren Cenk Group; şimdi de Haydarpaşa-Sivastopol hattına başlıyor. 

“20 bin tır ve 60bin paletlik hacim”

Hâlihazırda, Zonguldak-Yevpatoria ve Zonguldak-Sivastopol hatlarımızda haftada 4 yükleme gerçekleştirdiklerini ve bu hatlarla yıllık yaklaşık 20,000 TIR ve 60,000 paletlik bir hacme ulastiklarını belirten Yener; Şubat ayı başından itibaren Haydarpaşa-Sivastopol hattımızla hizmetlerimizi arttırma kararı aldıklarını açıkladı.

“İlk yükleme, 4 Şubat’ta Haydarpaşa Limanı’nda”

Cenk Group, 4 Şubat 2014 Salı günü Haydarpaşa Limanı’nda ilk yüklemelerini gerçekleştirecek. 

Hafta da 4 sefer yapılacak

Seferler düzenli olarak, Haydarpaşa kalkışları her hafta Salı ve Cuma günleri akşam saatlerinde, Sivastopol kalkışları ise her hafta Perşembe ve Pazar günleri akşam saatlerinde olacak.

“İlk sefer, Ropax Cenka ile.”

İlk yüklemeyi, 3 roro/yolcu gemisinden biri olan Ropax Cenka ile başlayacaklarını bildiren Yener; “Gemimiz 85 TIR ve yolcu kapasitesine sahip her türlü yürüyen aracı yüklemeye müsait son derece kullanışlı ve konforludur.” Dedi.

“Sivatopol Limanı avantajlı”

Sivastopol Limanı, hızlı gümrükleme yapabilmesinin yanı sıra; diğer Ukrayna RoRo limanlarından daha güneyde olması nedeniyle, gemiler olumsuz hava koşullarından daha az etkilendiğini belirten Yener: “Haydarpaşa Limanı, İstanbul gibi büyük ticaret şehrinde olması nedeniyle bize büyük avantaj sağlıyor” dedi.

“TIR'la beraber gemi içinde yolculuk.”

Tüm hatlarda kullanmakta oldukları gemilerin yolcu kamaralarına sahip olması dolayısıyla TIR şoförlerinin uçak sistemiyle değil TIR’larıyla beraber gemi içinde yolculuk edebildiklerine değinen Yener, Cenk müşterilerinin bir diğer avantajının da kolay rezervasyon imkânları olduğunu belirtiyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum