Çetin Nuhoğlu: “Taahhüt ediyorum UN Ro Ro davasını açacağım”

Çetin Nuhoğlu: “Taahhüt ediyorum UN Ro Ro davasını açacağım”

TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, UND yönetimine davayı açacağına dair taahhüdü yerine getireceğini söyleyerek, farklı önerilerde de bulunmasının ardından birlik ve beraberlik çağrısını yineledi.

UND’nin Genel Kurul öncesi düzenlediği basın toplantısının ardından TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu bir teşekkür mesajı yayınlamıştı. UND yönetimi ise; teşekkür mesajında Çetin Nuhoğlu’nun taahhütleri yerine getirip getirmeyeceği ile ilgili bir açıklamanın yer almadığını ifade etmesinin ardından TIRSAN Başkanı Çetin Nuhoğlu sosyal medya aracılığı ile taahhütleri yerine getireceğine dair duyuru yaptı.

Çetin Nuhoğlu’nun UND yönetimine yönelik yayınladığı mesajda aynen şu sözler yer aldı:

Sayın UND Yönetim Kurulu,

Dünkü basına düşen açıklamanızda bazı taahhütlerden bahsetmişsiniz. Bu konuda da önce yaptığım açıklamalara ilave olarak; Siz ilk İstanbul basın toplantınızda “paramız yok dava açamayız. Parası olan açsın. Çok karlı bir iş 4 milyon yatıracak, 70 milyon alacak. 7 kat para kazanacak” dediniz.

Ben de taahhüt ediyorum, davayı açacağım. Belki “yüz milyon” alacağım. Çünkü bu örnek bir dava olacak. Bu zamana kadar sadece firmanın yıkıcı fiyat uygulamalarından uğranan zararın üç katına kadar tazmin hakkı örnekleri var. Bildiğim kadarı ile tamamen faaliyet dışına itilmiş, batırılmış başka firma yok. Bu nedenle faaliyete devam etseydi elde edeceği karıda, yani Kar Kaybı için de tazminat isteyeceğim.

Hisselerin on beş milyon Euro olduğuna dair Kadıköy 3. Asliye Ticarette 2008/976E dosya no.lu açılmış bir dava var idi.

O davayı niye “geri” çektiniz?

Sevgili Dostlarım.

Açık ve şeffaf olacağıma söz verdim ve taahhüt ediyorum. Bunun ilk göstergesi olarak 19 Ocak’taki Genel Kurul gündeminin 12. Maddesini “geri” çekelim. Yönetim kurullarında böyle bir yetki olmasın. Gerekirse “Genel Kurul” toplanıp karar alır.

Bir başka öneride;

29 Temmuz 2011 de yönetim kurulunda 17 imza ile "her türlü sözleşme imzalaması" için sadece iki kişiye yetki verilmesi gibi uygulamaları da değiştirelim. Mesela “üyeler” içeriğine tamamen hakim olsun ve bu tür anlaşmalar Yönetim Kurulu kararı ile alınsın.

Sayın Başkan;

Siz veya müsait değilseniz, görevlendireceğiniz arkadaşlarla pazartesi günü genel kurul gündemini ve programın akışının beraber üzerinden gecelim. Genel kurul gündemine ilave edilmesini arzu ettiğim mesela 1000’e yakin C2 belgeli UND’de ye üye olmayan firmaların giriş aidatlarında yapılacak iyileştirmeler ve ödeme şekilleri.

En önemlisi de bilindiği gibi bölgelerden gelecek “yönetim kurulu” adayları için yöntem; önce bölge Üyeleri, bölge çalışma grubunu seçer. Bölge çalışmada Yönetim Kurulu aday önerilerini Merkeze iletir. İstanbul’da ise eğilim yoklaması ve ortak istişare ile belirlenerek hem yönetim kurulu hem de diğer organlar Genel Kurulun onayına sunulur.

İlave olarak da Bu sefer bölge’nin kanaat liderleri ve tecrübeli üyelerden “Bölge İstişare Kurulu” oluşmasını da kurumsal hafızanın sürdürülmesi acısından doğru buluyorum. Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sevgili Engin Başkan,

İki gün önceki mesajım çok açık ve netti. Tek Yürek, Sektörün sesi ve arzusu, Birlik ve Beraberlik, anahtar kelimelerdi. Bütün üyelerimiz ve dostlarımız tarafından da böyle anlaşıldı. Başka bir anlamı da yoktur.

Sevgi ve saygılarımla,

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.