Çetin Nuhoğlu’dan açıklama

Çetin Nuhoğlu’dan açıklama

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, basında hakkında yazılan haber için açıklama yaptı. Açıklama UND Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından yapıldı.

Çetin Nuhoğlu yaptığı açıklamada ilk olarak şunları söyledi: “Son günlerde internet basınında, “Çetin Nuhoğlu, Ro-Ro’yu topa tutu” içeriğinde açıklamalar yer almaktadır. Bir gazeteci arkadaşımızla yapmış olduğumuz telefon konuşmasında geçen ve atfedilen sözler hakkında açıklama yapma gereği hissediyorum.”

Ro-Ro taşımacılığı stratejik bir öneme sahiptir ve ticari olarak bırakılmaması gereken bir taşıma şeklidir diyen Nuhoğlu’nun açıklaması şöyle, “bir gazeteciyle Bulgaristan ile yaşadığımız sorunları değerlendirdiğimiz bir telefon konuşmasında sarf ettiğim sözlerin yanlış anlaşılarak yansıtıldığını üzülerek gördüm.

Yaptığım telefon konuşmasında, kapıların açılmasından duyduğum memnuniyeti dile getirerek, sektörümüzün bu konuda gösterdiği sağlam duruştan ve destekten ötürü duyduğum şükranları aktardım.

“Sorunların çözümü esnasında Romanya taşımalarına çözüm bulamamaktan dolayı yaşadığımız sıkıntı ve çaresizlik sonrası, ‘sektör olarak Ro- Ro şirketine sahip olsaydık, Köstence’den başlatacağımız seferle sorunu çözme şansımızın olabileceğini’ anlattım.

Öte yandan şu an hizmet vermekte olan özel sektörün de yaşanan krizde duyarlı davrandığını, Trieste’ye talepten dolayı 7 sefer olarak başlattığı bilinmekle birlikte, şirketlerin önceliğinin kâr olduğu gerçeğinin varlığından bahsettim.

Gerçekleşen telefon konuşması yansıtıldığı gibi bir “topa tutma” şeklinde değildir.

Bu tip krizlerde sektör sorunlarına duyarlı, kâr amacı gütmeyen bir yapılanmanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Şu hususun altını bir kez daha çizmek istiyorum.

Ro-Ro taşımacılığı stratejiktir. Bunun için, UND ve sektör olarak önümüzde 2 seçenek vardır:

-     mevcut hatları satın almak ya da
-     kendi filomuzu kurmak…

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.