Ceva, konteyner taşımacılığında atağa geçiyor

Ceva, konteyner taşımacılığında atağa geçiyor

2013 yılında yaklaşık 800.000 TEU’luk konteyner taşımacılığı gerçekleştiren Ceva, 2014 yılında konteyner taşımacılığında atağa kalktı.

Dünya çapında 1200 aktif ofise sahip olan CEVA Türkiye,Türkiye’de teknolojik ve alt yapı yatırımlarını hızlandırıyor.

“200’ü aşkın limanda hizmet veriyoruz.”

CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran, uluslararası taşımacılık ve konteyner taşımacılığında yeni teknoloji ve alt yapı çalışmalarına hız verdiklerini; konteyner taşımacılığında yeni yatırım gerçekleştireceklerini belirterek “CEVA olarak dünyada konteyner taşımacılığında, Kuzey Amerika'dan Asya Pasifik ülkelerine, Avrupa'dan Güney Amerika ve Afrika'ya kadar 200'ü aşkın limanda hizmet veriyoruz.” dedi.

Konteyner taşımacılığında H.J. Heinz Co. ile dev anlaşma

Adoran, uluslararası dev anlaşmalarla konteyner taşımacılığındaki iddiamızı ortaya koyduklarını ve dünyanın önde gelen sağlıklı, keyifli ve makul fiyatlı yiyecek üretici ve pazarlamacılarından biri olan H.J. Heinz Co. ile gerçekleştirdiğimiz 5 yıllık anlaşma ile deniz taşımacılığındaki güçlü büyümemizi sürdürmüş olacaklarını belirtti.
ceva-konteyner-tasima-gemisi.jpg
“Türkiye konteyner taşımacılığında oldukça geride.”

Türkiye’nin stratejik konumuna karşın konteyner taşımacılığında oldukça geride kaldığının altını çizen Adoran, “Türkiye, coğrafi konum olarak ana ticari rotalara yakınlığı ile stratejik önem taşıyor. Bu anlamda Türkiye’nin bölgedeki aktarma yükleri çekme potansiyeli var. Son beş yılda aktarma trafiğindeki artış da bu görüşü desteklemektedir. Türkiye’nin ana gemilere hizmet verebilecek limanlara ihtiyacı var. Ana limanlarda sadece fiziki altyapıya değil, aktarma yüklerin en kısa sürede aktarımını sağlayacak gümrük mevzuat kolaylıkları ve gümrük alt yapısına da ihtiyaç vardır” diye konuştu.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.