CEVA Lojistik 2013’ü Yüzde 10 Büyüme ile Kapatıyor

CEVA Lojistik 2013’ü Yüzde 10 Büyüme ile Kapatıyor

CEVA Lojistik, 2013 yılını yüzde 10 büyüme ile kapatmaya hazırlanıyor. Türkiye’deki genişleme stratejisini dış ticaretle de birleştiren CEVA, 2014 yılında uluslararası ticarette yüzde 50 büyüme hedefliyor.

CEVA Türkiye’nin 2013 yılı sonuçlarını ve 2014 yılı hedeflerini CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran düzenlediği basın toplantısında açıkladı. CEVA Türkiye olarak 2012 yılında yaptıkları depo, altyapı ve bilgi teknolojileri yatırımlarını, 2013 yılında imzalanan yeni kontrat anlaşmaları ile devam ettiklerini belirten Adoran, ‘2013 yılında mevcut müşterilerimizin yanı sıra kimya, ısıtma-soğutma ve ilaç sektöründeki yeni kontrat anlaşmalarımızla daha da büyüdük’ dedi. Adoran, ilaç sektöründe değişecek yönetmeliğe uyumlu olan CEVA yapısıyla 2014 yılında ilaç ve tekstil sektörlerinde yeni kontratlar ile mevcut müşteri potansiyellerini arttırma hedefinde olduklarını belirtti.

Uluslararası taşımacılıkta yüzde 50 büyüme hedefi

Adoran, 2014 yılı için en önemli ikinci hedeflerinin uluslararası lojistik alanında olacağını belirterek; ’2014 yılında, Çin’den deniz yolu ile ithalat, Ortadoğu ve özellikle Irak’a kara yolu ile ihracat ve Dubai başta olmak üzere Asya ülkeleri ile hava kargo konusundaki yeni yatırımlarımız ile mevcut dış ticaret ciromuzu yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz’ dedi. Adoran konuşmasında CEVA’nın en büyük yapılanmalarından biri olan Çin pazarında Türkiye ile lojistik çalışmalarını artırmak üzere merkez kurulduğunu belirterek; 2013 yılında da özellikle teknoloji alanındaki yeni anlaşmalarımızla hızlı bir büyüme yakaladıklarını aktardı.

‘CEVA ADR yönetmeliğine hazır’

Adoran 2014 yılında tehlikeli madde taşıması konusunda yürürlüğe girecek yeni yönetmeliğe de dikkat çekerek, CEVA olarak yeni ADR yönetmeliği çerçevesinde mevcut sistemlerini yenilediklerini ve bu konudaki yatırımları ile sistemin yeni yönetmeliğe hazır hale getirildiği bilgisini paylaştı.

‘CEVA Türkiye olarak 5 yıllık büyüme stratejimizi belirledik’

Amaçlarının her yıl yüzde 10-15 oranında organik büyüme gerçekleştirmek yönünde olduğunu belirten Adoran, bu doğrultuda 2013 yılını yüzde 10 büyüme ile sektör ortalamasının üzerinde kapatmayı hedeflediklerini belirtti. Adoran sözlerine şöyle devam etti; ‘Türkiye’deki stratejik konumumuzu güçlendirmeyi planlıyoruz. CEVA Türkiye olarak 5 yıllık büyüme stratejimizi de belirledik. 2017 yılı hedefimiz Türkiye’nin en beğenilen şirketlerinden biri olmak ve ciro büyüklüğü olarak da Türkiye’de ilk 100 şirket arasında yer almak. Ayrıca 5 yıl içinde CEVA Türkiye olarak, globalde en karlı ilk 3 şirketten biri olmayı da hedefliyoruz. Bu amaçla lojistik sektörünün en hızlı büyüyen uluslararası şirketlerinden biri olup hizmet vermeye başladığımız tüm bölgelerde yatırımlar yaparak büyüyoruz" dedi.

CEVA 2014 yılsonunda 720 bin metrekare depolama alanına ulaşacak

CEVA Lojistik olarak globalde 170 ülkede, bini aşkın lokasyonda, 51 binin üzerinde çalışan ile faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Adoran, Türkiye'nin Çin ile birlikte CEVA globalde en hızlı büyüyen ve gelişen ülkesi olduğunun altını çizdi. CEVA Türkiye'nin ağırlıklı olarak otomotiv-lastik, madeni yağ, teknoloji, dayanıklı tüketim, sağlık, endüstri, spor aletleri, oyuncak sektörleri olmakla birlikte FMCG sektörlerine hizmet verdiğini aktaran Adoran, 2014 yılında 70 bin metrekarelik yeni depo yatırımı yapacaklarını da söyledi. Adoran konuşmasına şöyle devam etti: ‘2013 yılını toplamda 650 bin metrekare depolama alanı ile kapayacağız. 2014 yılsonunda ise 720 bin metrekare depolama alanına ulaşmayı hedefliyoruz’ dedi.

2023 yılında lojistik pazarı 3 kat artacak

Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme ve yaklaşık 1.2 trilyon dolarlık dış ticaret hacmine ulaşma hedefinin, tüm sektörlerde geniş yankı uyandırdığı gibi lojistik sektörünü de harekete geçirdiğini belirten Adoran; ‘Bu denli büyük ticaret hacmini omuzlayacak kapasiteye ulaşılması, Türkiye lojistik sektörünün en önemli önceliği haline geldi’ dedi. Adoran; ‘Mevcut dış ticaret hacminin dört kat büyümesi anlamına gelen bu hedefle birlikte, lojistik potansiyelinin de artacağı ve 2023 yılında lojistik pazarının bugüne kıyasla üç kat büyüyeceği tahmin ediliyor. Büyüyen lojistik pazarında karayolu taşımacılığında İki buçuk kat, demiryolu ve denizyolu taşımacılığında ise dört kat artış bekleniyor’ şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.