Ceva Türkiye, Üç Stratejik Ülkeden Biri

Ceva Türkiye, Üç Stratejik Ülkeden Biri

CEVA Lojistik’in dünya CEO’su Marvin Schlanger, Türkiye’yi ziyaret ederek CEVA 2013 Müşteri Semineri’nde müşteriler ile bir araya geldi. Schlanger, CEVA Türkiye’nin üç stratejik ülkeden biri olduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük üç lojistik firmasından biri olan CEVA Lojistik’in dünya CEO’su Marvin Schlanger, sektördeki yeni trendlere ve CEVA Türkiye’nin hedeflerine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Schlanger, CEVA Türkiye geçtiğimiz yıl yüzde 10’luk büyüme yakaladı, bu yıl da yatırımlarını hızlandırarak, globaldeki stratejik konumunu güçlendireceğini ifade etti.

‘Bilgi teknolojilerine daha fazla yatırım’

Schlanger, lojistik sektöründeki iki önemli gelişmeye dikkat çekerek, taşımacılık ve depolama alanlarındaki daha karmaşık çözümlere doğru olan eğilimin bunlardan biri olduğunu söyledi. Sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Müşteriler artık bizden geleneksel anlamda malların bir yerden bir yere taşınması ve depolanmasından daha fazlasını istiyor. Paketleme, etiketleme, doğru üretim gibi pek çok katma değerli hizmetler oluşmaya başladı. Bizim de bunların içinde olmamız isteniyor. Yani bütün dünyada sözleşmeli lojistik sektöründe karmaşık çözümlere gidildiğini görüyoruz. Bütün bunların altında yatan ise bilgi teknolojilerinin önemidir. Gerek taşımacılık işine gerekse sözleşmeli lojistik işine BT desteği hızla büyüyor. Bizim de BT konusunda önemli yatırımlar yapmamız gerek ve yapıyoruz. Böylece müşterilerimize işleri için gerekli olan şeffaflığı ve operasyon kapasitesini sağlayabiliyoruz. ”dedi.

‘Türkiye’nin ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefi önemli’

CEVA Global CEO’su Marvin Schlanger, Türkiye ekonomisi ve lojistik sektörüne yönelik de değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin 2023 ile ilgili politikaları konusunda çok heyecanlı olduklarını belirtti. Belirlenen hedefler yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefinin çok önemli olduğunu vurgulayan Schlanger, “Bu hedefi gerçekleştirmek için yeni havaalanları yapılması, lojistik merkezleri kurulması, yeni tüneller ve metrolar inşa edilmesi bu ekonomik büyümeyi tetikleyecek. Bu da lojistik sektörü ve CEVA için büyük bir fırsat anlamına geliyor. Biz de bu büyümeyi yakalamak için yatırımlarımıza hız kattık ve çok başarılı bir yönetim ekibi kurduk. Büyüme için yeterli finansal kapasiteye sahibiz ve varlıklarımızı artırmak konusunda da kararlıyız. Yönetim ekibimiz müşterilerimize daha iyi hizmet vermemizi sağlayacak yeni yatırımlarla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor” şeklinde konuştu. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.