Çevreci, engellilere uygun 400 yeni otobüs geliyor

Çevreci, engellilere uygun 400 yeni otobüs geliyor

İETT, İstanbul ulaşımına nefes olacak 400 otobüs daha alıyor. 2012 yılından bu yana filosuna bin 831 araç ekleyen İETT, son teknoloji ile donatılmış 400 yeni otobüsü filosuna ekleyecek.

Avrupa’nın en genç filosuna sahip İETT, tüm araçlarını engelli erişimine uygun hale getirmişti. Yeni alınan araçlar da engelli erişimine uygun ve çevreci motora sahip olacak. Yolcunun güvenliği için bütün donanımların bulunduğu araçlarda daha önce alınan diğer araçlar gibi otomatik yangın algılama ve söndürme sistemi var. 

YAZIN SERİN, KIŞIN EV SICAKLIĞINDA

Yolcu güvenliği için araç içi ve dışında toplam sekiz kamera ile izlenen otobüslerde yolcuların rahatlık ve konforu için her şey düşünüldü. Yolcular yüksek kapasiteye sahip klimalar ile yazın ferah ve serin, kışın ise ev sıcaklığında bir yolculuk yapacaklar. Yeni otobüslerin alımının Türk ekonomisine ve otomotiv sektörüne de canlılık getirmesi bekleniyor.

DÜNYADA BİR İLK

Özel araçlarda uygulanan araç ses ölçümü toplu taşımada dünyada ilk kez İETT tarafından uygulanacak. Yeni alınan araçlarda ses yüksekliği İSO 5128 standardına uygun olarak yolcu konforu için 80 desibeli geçmeyecek şekilde ayarlanacak.

6 BİN 330 ARAÇLA İSTANBULLULAR’I TAŞIYOR

Şu an 3 bin 87 akıllı araçla hizmet veren İETT, Özel Halk Otobüsleri ve Otobüs A.Ş otobüsleri dâhil edildiğinde 6 bin 330 araçla İstanbul caddelerinde gidilmedik yer bırakmıyor.

 

img_0016.jpg

 

img_0394.jpg

 

img_1946.jpg

 

img_1961.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.