Çevreci lastik, benzinde yüzde 10 tasarruf sağlıyor

Çevreci lastik, benzinde yüzde 10 tasarruf sağlıyor

Lanxess, yaptığı test ile çevreci lastiklerin hem doğaya olan katkısını hem de yakıt konusunda nasıl tasarruf sağladığını gösterdi.

Alman özel kimyasallar şirketi LANXESS, kimya lojistik sağlayıcısı TALKE ile birlikte gerçekleştirdiği yol testinde B sınıfı çevreci lastikleri denedi. TÜV Rheinland tarafından doğrulanan verilere göre çevreci lastik kullanımı kamyonların yakıt tüketiminde yüzde 8,5 ila yüzde 10 arasında tasarruf elde etmesini sağlıyor.

Yuvarlanma direnci optimize edilen B sınıfı lastikler aynı zamanda standart lastiklere oranla CO2 emisyonunu ciddi oranda azaltıyor.

“Ticari araçlar için büyük tasarruf potansiyeli barındırıyor.”

Konuyla ilgili görüşleri alınan Lastik ve Kauçuk Uzmanı Christoph Kalla, “AB içerisindeki zorunlu lastik etiketleme uygulamasının ilk yılında bu test ile optimize yuvarlanma direncinin ticari araçlar için büyük tasarruf potansiyeli barındırdığını kanıtlamış olduk.” Dedi.

40 tonluk 300 kamyonlar 150.000 km’de yakıtta yılda 1.5 milyon eoru tasarruf.

300 kamyona sahip bir taşımacılık şirketi 40 tonluk kamyonlarında sadece d sınıfı lastık kullanmak yerine çevreci B sınıfı lastik kullanarak 150.000 km’de yakıtta yılda 1,5 milyon Euro tasarruf elde edebiliyor.

lanxess.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.