Çiçekli; “TREDER Başkanı Recep Serin sektöre ihanet etmiştir”

Çiçekli; “TREDER Başkanı Recep Serin sektöre ihanet etmiştir”

TREDER Yön. Kr. Bşk. Recep Serin’in “Treyler plakalarına vergi getirilmesini isteyen tek sektörüz” şeklinde ki açıklaması tepkilere neden oldu. ALC Loj. Yön. Kr. Başkanı Ali Çiçekli, Serin’in sektöre ihanet ettiğini ifade etti.

TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Recep Serin, bugün yaptığı açıklamada , “Sektördeki sahteciliğin ve başıboşluğun giderilmesi için treyler plakalarına vergi getirilmesini isteyen tek sektörüz” ifadesini kullanmıştı.

Haberin medyada yer bulmasının ardından ALC Lojistik Yön. Kur.Bşk. Ali Çiçekli Recep Serin’in sektöre ihanet ettiğini ifade etti. Çiçekli basına gönderdiği yazılı açıklamada “Treder Başkanı Recep Serin’in bugün yaptığı ‘… treyler plakalarına vergi getirilmesi.. ' şeklindeki talihsiz açıklaması taşımacılık sektörü tarafından şaşkınlıkla karşılandı” ifadelerini kullandı.

Serin’in, asıl müşterisi olan taşımacılara sormadan ve bunun sektöre getireceği ek maliyetleri hesaplamadan bu şekilde bir açıklama yapmasının müşterilerine ihanet olduğunu ifade eden Çiçekli, “Taşımacı, Devletin ticari taşıt araçlarından haksız şekilde aldığı MTV'yi ödeyemezken ve bunun kaldırılması için sektörün çalışmalar yaptığı bir süreçte, bir de treylere yeni vergi ihdas edilmesi bu sektörün sonu olur” dedi.

“MTV çifte vergilendirmedir”

MTV vergisinin çifte vergilendirme olduğunu ifade eden Çiçekli, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Her yıl Çekici ve Ticari taşıtlardan alınan MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) bir çeşit ‘çifte vergilendirme’ olup taşıt sahiplerinden haksız şekilde alınmaktadır. Zira bu taşıtlar, ticari olarak çalışmakta ve her yıl elde ettikleri kazanca bağlı olarak Gelir ya da Kurumlar Vergisi de ödemektedirler. Bu taşıtlar satın alınırken de yani yatırım yapılırken KDV ve ÖTV ödemektedir. Aynı şekilde,bir makine satın alan ve onu işleten bir başka yatırımcı ise sadece satın almada KDV ve ÖTV ile sene sonu kazancından Gelir yada Kurumlar Vergisi ödemektedir.Taşımacı gibi MTV benzeri her hangi bir ek vergi ödememektedir. MTV’nin, yolların yapımı vs..gibi gerekçelerle alınıyor olmasının izahatı da doğru değildir.Zira bu araçlar geçtikleri her yoldan ve köprüden ayrıca ‘oto yol ücreti’ ‘köprü geçiş ücreti’ gibi ek ödemeler de yapmaktadır.Bunun yanında her yıl yaptırmak oldukları muayenelerde vergi ve harç ödemektedirler. Dünyanın en pahalı akaryakıtının satıldığı ülkemizde taşımacılar burada da bir çeşit ek vergi ödemek zorunda bırakılmaktadır. Yetki Belgesi,Lisans vb belgelere ödenen harç ve vergileri de burada hatırlatmakta sanırım yanlış olmaz.Bırakınız büyük filoları, tek bir karayolu ticari taşıtı olan taşımacı bile onlarca çeşit vergi ödemektedir.”

Bu kadar çok vergi yükü ve maliyet baskısı altında ezilen ve zaten zar zor ayakta durabilen taşımacıya yeni ek vergiler ihdas edilmesinin, yüz binlerce kişinin ekmek yediği bu sektörü bitirmeye yönelik bir girişim olduğu iddiasında bulunan Çiçekli, hükümetin böyle bir öneriye sıcak bakmayacağını ve sektöre ek yük getirecek vergilendirmeler içerisinde olmayacağına inandıklarını dile getirdi.

“TREDER Boykot edilmeli”

“Tüm sektörün bu anlamsız ve haksız öneriye karşı çıkıp tepki göstereceğine yürekten inanıyorum” diyen Çiçekli, “Bununla birlikte; bu önerilerini geri alıp sektörden özür dileyene kadar, müşterilerini hiçe sayan başta Recep Serin olmak üzere tüm TREDER üyesi üreticilerin treylerlerinin boykot edilmesini ve satın alınmaması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Ayrıca Çiçekli son olarak basına gönderdiği bu açıklamayı UND Genel Sekreteri kimliği ile değil, bir Öğretim Görevlisi ve taşımacı olarak şahsı adına yaptığının altını çizdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum