Cilvegözü Sınır Kapısında patlama!

Cilvegözü Sınır Kapısında patlama!

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki personel lojmanlarının yakınında bugün büyük bir patlama meydana geldi. İlk gelen bilgilere göre 10 kişi öldü, çok sayıda yaralı var.

Reyhanlı Belediye Başkanı patlamanın Suriye plakalı bir araçta meydana geldiğini açıklarken, patlamada yaralanan çok sayıda kişinin de hastaneye başvurduğu bilgisi verildi. Ambulanslarla getirilen kayıtlı yaralı sayısının 32'ye ulaştığı, kendi imkanlarıyla veya vatandaşların yardımıyla hastaneye gelen kayıtsız yaralılarla bu sayının 50 civarında olduğu kaydedildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in ise olay yerinde ki incelemeleri sürüyor. Cilvegözü Sınır Kapısı'nda giriş çıkışlar yasaklandı. Türkiye tarafından Cilvegüzü'ne 5 kilometre kala önlem alan güvenlik güçleri, araç ve yaya giriş çıkışlarına izin vermiyor.

Saat 15:00 sularında meydana gelen olayda Suriye ile Türkiye arasındaki en önemli geçiş noktalarında biri olan Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafındaki giriş bölgesinde, Suriye plakalı bir otomobilde ya da bu otomobilin üzerine düşen havan topu ile büyük bir patlama olduğu belirtildi.


Gümrük personelinin lojmanlarının da olduğu bölgede, Suriyelilerin giriş çıkışı sırasında meydana gelen patlamada, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen çok sayıda ambulans ve özel araçlarla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Maddi manevi hasar büyük
 

Patlama sırasında olay yerinde bulunan 15 araç da hasar görürken, güvenlik güçleri bölgede önlem aldı. Yanan araçlar ise Reyhanlı Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yaralıların Suriye'ye yapılan yardımların tahliyesini sağlayan Türk vatandaşları, gümrük görevlileri ve Türkiye'ye giriş çıkış yapan Suriyeliler olduğu kaydedildi. Gümrük yetkilileri patlayan otomobilin Türkiye'den giden değil, Suriye'den gelen park halindeki Suriye plakalı bir araç olduğunu söyledi. Gümrük yetkilileri, sınır kapısında güvenlik zaafiyeti olduğu iddialarının da doğru olmadığını, söz konusu aracın henüz Türk gümrük sahasına girmemiş olduğunu, patlama meydana gelen yerin ara bölge olduğunu da kaydetti.


Sınır kapısı resmi işlemlerinin yapıldığı bölüme 40 metre uzaklıkta, tampon bölgedeki patlama noktasında daha çok araçların ve sahiplerinin bulunduğu; bu patlamanın biraz daha sınır kapısına yakın olması halinde ölü sayısının daha fazla olabileceği de belirtildi.

İnsani yardım kapısı olması nedeniyle hedef alınmış olabilir

Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriyeli muhaliflerin insani yardım sevk edilen önemli kapılardan biri. Suriye'ye çimento taşıyan araçların da geçiş ve stoklama yaptığı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın sabotaj olma ihtimali de değerlendiriliyor. Türkiye'den götürülen insani yardımlar patlamanın meydana geldiği tampon bölgedeki depolara indiriliyor, buradaki yardımlar da muhaliflerin aracılığıyla alınarak ihtiyaç sahibi Suriyelilere dağıtılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.