Cilvegözü’de akşam giriş-çıkışları durduruldu

Cilvegözü’de akşam giriş-çıkışları durduruldu

Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan giriş ve çıkış yapacak olan Türk plakalı araçlar için yeni düzenleme yapıldı.

Gümrük giriş kapısı yanında cama konulan yazıda Türk plakalı araçların giriş ve çıkış saatleri 08.30-16.30 olarak düzenlendi. Suriye’deki olaylar ve çatışma ortamı nedeniyle Türk vatandaşlarının mağdur olmamaları açısından böyle bir kararın alındığı ve vatandaşların bilgisine sunulduğu ifade edildi. Ayrıca, zorunlu hallerde, olaylar nedeniyle akşam saatlerine kalınmaması, mümkün oldukça gündüz seyahat edilmesi yönünde de vatandaşlar uyarılıyor.


Cilvegözü sadece gündüz düzenlenecek
Konu ile ilgili açıklama yapan Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nihat Kılıç, Suriye'de perşembe gününden bu yana Suriye sınır kapısı Bab-AL Hawa yakınlarında olayların artmasından dolayı can güvenlikleri olmadığı için Türk plakalı her türlü aracımızın Suriye'ye giriş ve çıkışlarına saat 08.30 ila 16.30 arasında izin verildiğini belirtti. Akşam saatlerinde ise geçişlerin durduğunu belirten Kılıç, Gündüz saatlerinde Suriye istikametini kullanacak olan TIR şoförlerimizin ve ticari taksi taşımacılığı yapan şoförlerimizi bilgilendirici seyahat güvenliği için tedbir yazılarının Cilvegözü Gümrük Kapısı’na asıldığını söyledi. Abit Kızılca/Hatay www.tasimacilar.com 24.05.2012/18:10