Cilvegözü’nde TIR kuyruğu 50 Km’ye ulaştı

Cilvegözü’nde TIR kuyruğu 50 Km’ye ulaştı

Suriye sınır kapısında TIR kuyruğu 50 km’i buldu

Suriye Sınır Kapısı’ndaki bazı olumsuzluklar nedeniyle geçtiğimiz pazartesi günü TIR çıkışlarına kapatılan Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’nda sürücülerin bekleyişi sürerken, TIR kuyruğunun 50 KM ‘i bulduğu belirtildi.

17 gündür Tır sürücüleri bekliyor.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden aldıkları gıda maddesi, süt ve süt ürünleri, tavuk, kuru gıda maddeleri ile Suriye Sınır Kapısı Bab-Al Hava’daki aktarma alanında boşaltmak üzere geldikleri Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yaklaşık 17 günden bu yana bekleyen TIR sürücüleri, çıkışların bir an önce açılmasını beklediklerini söyledi. Geldikleri Cilvegözü Sınır Kapısı’nın pazartesi gününden bu yana TIR çıkışlarına kapalı olduğunu söyleyen sürücüler, evlerinden uzakta ve yükleri ile mağdur olduklarını belirtti.

“Milli kayıp.”

UND Temsilsici Hamit Şanverdi ise; TIR kuyruğunun çıkışlar yapılmaması nedeniyle 50 KM’ye ulaşacağını söyleyerek; “ TIR’larda sebze meyve, kuru gıda maddeleri, yumurta, süt ve süt ürünleri tavuk bulunuyor. Kuru gıda maddeleri dışındaki diğer ürünler bozulmaya yüz tuttu. Hatta birçoğu da bozuldu. Şoförlerimiz perişan, nakliyecilerimiz taksitlerini, borçlarını ödeyemez duruma geldi. Kapının ne zaman açılacağı belli değil. Bozulan ürünlerde milli bir kayıptır” dedi.

“Savaştan kaçan Suriyeliler araçları yağmalıyor.”

Cilvegözü’nün kapanmasının sebebinin ise, Suriye Sınır kapısı yakınlarında kamp kuran ve savaş ortamından kaçan insanlardan tarafından yağmalama yapıldığını öğrendiklerini söyleyen Şanverdi, araçların yollarının kesildiğini duyduklarını ve hatta hırsızlığın da olduğunu kaydetti. Şanverdi, “Bu nedenlerle de haklı olarak Türkiye tarafından araçların çıkışlarına izin verilmiyor” diye konuştu.

cilvegozu-sinir-kapisi-tir-kuyrugu-sinir-gecisi-durduruldu.jpgcilvegozu-sinir-kapisi-tir-kuyrugu-sinir-gecisi-durduruldu-bekleyis-basladi-001.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.