Cinsiyet Eşitliği ödülü Gürsel Turizm'in

Cinsiyet Eşitliği ödülü Gürsel Turizm'in

Otokar’ın Kaptanlar Kulübü ve toplu taşıma sektör dernekleri ile birlikte toplumsal cinsiyet eşitliği alanında başlattığı işbirliğinde ilk ödülün sahibi Gürsel Turizm oldu.

Otokar, proje kapsamında 2016 yılı boyunca, başta sektördeki kadın istihdamını artırmak olmak üzere, toplumsal eşitlik için çalışmalar yürüten kurumlara ödül vermeye devam edecek.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın, “Koç Topluluğu Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesi kapsamında toplu taşıma sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin oluşması, özellikle sektördeki kadın istihdamının artırılmasına yönelik olarak sektörün önde gelen birlik, federasyon ve derneklerinin desteğini alarak başlattığı işbirliği kapsamında ilk ödül Gürsel Turizm’in oldu. 21 Mayıs günü gerçekleşen Ulaştırma Platformu Ödül Töreni’nde Otokar Genel Müdür Yardımcısı H.Basri Akgül Gürsel Turizm’in ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant’a takdim etti.

Törende konuşan Akgül, “Toplu taşıma sektörü gibi erkek egemen bir sektörde toplumsal cinsiyet eşitiliği anlamında güzel adımların atılması bizi çok sevindiriyor. Örnek çalışmalarından dolayı Gürsel Turizm’i tebrik ediyorum ve olumlu katkılarının devam etmesini diliyorum. Önümüzdeki dönemde de kadın çalışan sayısını artıran veya eşitlik konusunda özel çalışmalara imza atarak sektörümüzde emsal temsil eden kurum ve kuruluşlara ödül vermeye devam edeceğiz” dedi.

TOPLU TAŞIMA SEKTÖRÜ İŞBİRLİĞİ

Koç Holding’in 10 yıldır yürüttüğü “Ülkem İçin” projesi kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek için yürütülen çalışmaları sektöre aktaran Otokar’a, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sektörden destek gelmişti. Kaptanlar Kulübü Ulaşım Platformu, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER), Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF), Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÜHOB), İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) ve Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) imzalanan setifika ile sektörde toplumsal cinsiyet eşitliğine ve bu yönde yapılacak yönelik çalışmalara destek vereceklerini teyid etmişlerdi.

gursel-turizm.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.