Citibus’un Orta Avrupa pazarında önemi artacak

Citibus’un Orta Avrupa pazarında önemi artacak

Hannover fuarına en yeni araçlarıyla katılan Isuzu, farklı ülkelerle aynı segmentte yer aldığı araç grubunu oldukça iddialı bir şekilde fuarda sergiledi.

Türkiye’de küçük otobüs grubunda liderliğini elinde tutan Isuzu, Hannover fuarına kendi segmentinde iddialı olan araçlarıyla katıldı. Türkiye otobüs üretiminde Avrupa’da ilk 3’te
Küçük araç grubunda iddialı olduklarını belirten Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay Türkiye’nin otobüs üretiminde Avrupa Pazar sıralamasında ilk üç arasına girdiklerini ifade etti. Türkiye’de üretilen otobüs’ün Avrupa’da da benimsendiğini belirterek birçok rakiplerine göre avantajlı olduğunu söyleyen Tamay, “ Küçük otobüs pazarında yıllardır varız ve herkes bizi tanıyor. Aracın ikinci eli, servisi her şeyi oturmuş durumda. Bunun sıfırdan inşa edilmesi kolay bir iş değil. Dolayısıyla yıllara ihtiyaç var. Bende söyle düşünüyorum. Rakiplerimiz yıllar içinde tecrübe kazanarak bizim birikimimize ulaşma şansına sahipler. Ancak bizde bu yılları boş geçirmiyoruz kendimizi daha da geliştirerek ön plana çıkıyoruz” şeklinde konuştu. “Avrupa’da citibus teslimatlarımız başlayacak”
Hannover fuarında Citibus’u ilk kez sergilediklerini söyleyen Fatih Tamay 9,5 metrelik otobüsün müşteriler tarafından denendiğini söyleyerek geri dönüşlerin olumlu karşılandığını belirtti. Tamay “Türkiye’de zaten bu aracı satmaya başlamıştık ama önümüzdeki dönem Avrupa’da belli ülkelerde citibus teslimatlarımız başlayacak” dedi.


Avrupa’da otobüs pazarı dar
Bosna Hersek’te yılın otobüsü seçildiklerini hatırlatan Tamay otobüslerle ilgili olarak şunları söyledi: “Özellikle Orta Avrupa ülkelerinde gelecekte bizim 9,5 metrelik citibus’umuzun önemli bir Pazar kazanacağını düşünüyoruz. Novo otobüsümüzde Avrupa’da belirli pazarlara girmeye başladı. Turkuaz’dan zaten bahsetmeme gerek yok. Avrupa’da onun kadar satabilen bir araç yok ama bizim bu seneki şanssızlığımız şu: Avrupa’da bu pazar oldukça dar. Sadece küçük otobüslerde değil, büyük otobüslerde de dar.” Oya KAYA www.tasimacilar.com 28.09.2012 Saat:13:12