CMS'den Ar-Ge'ye yılda 10 Milyon lira

CMS'den Ar-Ge'ye yılda 10 Milyon lira

CMS Grubu, tümü Türk mühendis ve teknisyenlerden oluşan Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde otomobillerin daha az yakıt tüketmesini ve böylece karbon emisyon oranlarının azalmasını sağlayacak yeni ürünler geliştiriyor.

 

CMS, üretim ve ihracat ile ekonomik katkının yanında, Türkiye otomotiv sektörüne araştırma ve geliştirme bilgi birikimi ile de katkı sağlıyor.

Tamamı Türk, 74 mühendis ve teknisyenin görev aldığı İzmir Çiğli’de bulunan CMS Araştırma ve Geliştirme Merkezi bünyesinde otomobil markalarının ihtiyaç duyduğu son teknoloji ürünü jantların tasarımı, ürün geliştirmeleri ve prototip üretimleri gerçekleştiriliyor. 

TÜBİTAK işbirliği ile de gerçekleştirilen projeler ile AR-GE uzmanları, doğru jantlarla ile otomobillerin yakıt verimliliğine katkıda bulunmayı, otomobillerin karbon emisyonlarını düşürürken, performanslarını artırmayı hedefliyor.  

Her yıl cironun yüzde 2’si AR-GE’ye

CMS’nin 30 yılı aşkın süredir uzmanlığa sahip olduğu Alüminyum alaşımı jantların, dayanım/ağırlık oranındaki verimlilik nedeniyle otomotiv üreticileri tarafından daha fazla tercih edildiğini söyleyen CMS Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Bertuğ Ösen, “ Jantlar ne kadar hafif ve dayanıklı olursa, otomobiller o kadar hafif oluyor. Otomobilin ağırlığının azalması da yakıt tüketiminin ve dolayısı ile  karbon salınımının düşmesini sağlıyor” diye konuştu.

bertug-osen.jpg

Otomotiv sektörünün, ağırlıkları azaltmak için sadece jantlarda değil artık tüm aksamlarda Alüminyum kullanımına yöneldiğini söyleyen Ösen, “Otomotiv sektörü küresel ölçekte en dinamik ve rekabetin en zor olduğu sektörlerin başında geliyor. Biz de bu ortamda, otomotiv üreticilerinin taleplerine ve teknolojik yeniliklerine ayak uydurmak zorundayız. AR-GE Merkezimiz de bu yenilikçi düşünce ile çalışıyor” dedi.

Ösen, CMS’nin her yıl cirosunun yüzde 2’sini AR-Ge çalışmalarına kaynak olarak aktardıklarını, bunun da 2015 yılında 10 milyon TL’ye varacağını söyledi.

 

cms-yatirim.jpg

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.