CNG’li otobüslerin lansmanı 2014 yılında gerçekleşecek

CNG’li otobüslerin lansmanı 2014 yılında gerçekleşecek

CNG(sıkıştırılmış doğalgaz)’lı otobüsler içinde çalışmaları devam eden Isuzu’nun 9,5 ve 12 metrelik otobüslerde uygulayacağı CNG’li motor versiyonlarının 2014 yılı içerisinde lansmanı gerçekleştirilecek.

9,5 ve 12 metrelik otobüslerin CNG motor versiyonlarını çalıştıklarını söyleyen Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Tamay 2014 yılında yapılacak olan lansmanlarda bu araçların pazara sunulacağını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Tamay şunları söyledi: “Biz araçlarımızın tamamını yeniledik. Çok satan mı, en iyi yapan mı önemli? En iyiyi yaptığınız da bir de ekonomik olarak müşterinin beklentisini karşılıyorsanız, gelecekte siz daha iyi olacaksınız demektir. Bizim araçlarımızın tamamı yenilendi. Avrupa ihracatı yaptığımız için araçlarımızın Euro 6 versiyonlarını da çalışıyoruz. Anadolu Isuzu olarak 2014 yılının ortalarında tüm ürünlerimizin Euro 6, CNG versiyonları ve 12 metrelik toplu taşıma aracını üretmiş hale geliyoruz.”

Sadece otobüsçü olmadıklarını söyleyen Tamay, aynı zamanda hafif kamyon ve pick-up alanında da iddialı olduklarını belirterek “Biz otobüsçüyüz ama otobüsçü olmamız kamyon, hafif kamyon ve pick-up alanındaki iddiamızı azaltmıyor. Bu alanlarda da çok iddialıyız. Zaten hafif kamyon alanında pazar lideriyiz, pick-up ta ise ilk 3’teyiz”dedi.


Isuzu otobüsçülüğün her segmentinde yer alıyor

Türkiye harici 27 ülke’ye de taşımacılık yaptıklarını hatırlatan Tamay, Türkiye’de akaryakıt maliyetinin oldukça önemli bir gider kalemini teşkil ettiğini, Avrupa’da ise bunun tam tersi olarak yakıt maliyetinin önemli olmadığını belirterek “Bu yüzden oralarda daha yüksek motor gücüne sahip ve daha farklı motor seçeneklerine sahip aynı modellerin farklı seçeneklerdeki kombinasyonlarını üretiyoruz. Büyük bir ihtimalle 2014 sonunda Anadolu Isuzu’nun hiçbir segmentte olmayan aracı olmayacak” dedi.

Isuzu’nun 12 metrelik otobüsü 2014’e hazırlanıyor

Toplu taşımacılıkta kullanılan büyük otobüsler konusunda da oldukça ididalı olduklaırnı belirten Fatih Tamay 2014 yılında 12 metrelik otobüslerinin de pazarda yerini alacağını aktardı.

Yeni bir segmette adım attıkları söyleyen Tamay Türkiye’de toplu ulaşımın hızlanarak artacağını ve minibüs taşımacılığından otobüs taşımacılığına dönüşlerin olacağını ifade etti ve “Bu yüzden de bu konuda önemli bir iddiamız olacak. Bulunduğumuz segmentlerde farklı motor versiyonlarıyla farklı yolcu taşıma kapasiteleriyle yeni araçlarımız üzerinde çalışıyoruz. Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanmış bir Ar-Ge merkezimiz var. Otobüslerimizin tamamı burada tasarlanıyor” şeklinde açıklama yaptı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.