Continental, Kış Lastiği Kullanımının Önemine Dikkat Çekiyor

Continental, Kış Lastiği Kullanımının Önemine Dikkat Çekiyor

Continental, geçtiğimiz yıl Kasım ayında ticari araçlarda zorunlu hale getirilen kış lastiği kullanımı ve önemi hakkında sürücüleri uyardı.

Continental, kış lastiği üretiminin 61 yılını geride bırakırken, Türkiye’deki en büyük sorumlulukları arasında kış lastiği olgusunun yaygınlaştırılmasına yer veriyor. Güvenli sürüş ve tekniklerini ön planda tutan Continental, kış lastiği kullanımının geçtiğimiz yıl yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara zorunlu hale getirilmesinden sonra, aynı uygulamanın binek araçlara da getirilmesine dair desteğini sürdürüyor.

‘Mevsimine uygun lastik seçilmelidir’

Tüm dünyada trafik kazalarının nedenleri arasında yağmur, kar ve buzlanmanın üst sıralarda yer aldığının altını çizen Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, kış lastiği kullanımının önemine dikkat çekiyor. Akay sözlerini “Yaz lastiklerinin yere temas eden yüzeyi +7 dereceden itibaren sertleşir, bu sebeple de ıslak ve soğuk yolda yeterli kavrama sağlayamaz. Kış lastiklerinin yapılarındaki doğal kauçuk payları ise düşük sıcaklıklarda dahi esnekleşip, yol tutuşunu artırır. Mevsimine uygun lastik ile araca uygun lastik seçiminin bir araya gelmesi Continental olarak ilk önceliğimizdir.” şeklinde sürdürdü.

18 farklı testte birinci oldu

Continental tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz sezon tüketicilerle buluşan ContiWinterContactTM TS 850 maksimum güvenlik, konfor ve performans dengesini bir araya getiriyor. Tüketicilerle buluştuğu ilk günden beri dünya çapında bağımsız test kuruluşlarının farklı markalarla yaptıkları testlerden birincilikle ayrılan TS 850, sezonu AutoZeitung’tan aldığı birincilikle açtı. Almanya’nın saygın otomotiv dergisi Auto Zeitung ContiWinterContactTM TS 850’yi, 195/65 R 15 ebadındaki sekiz lastik modeli ile test etti. Testte, ContiWinterContact TS 850; Mercedes Benz A sınıfı ve B sınıfı, Toyota Avensis ve Volvo 30 ile 70 gibi kompakt ve orta sınıflarda yer alan araçlarla girdiği karlı, buzlu, ıslak ve kuru zeminde toplam 18 farklı testte birinci oldu.

Niçin Kış Lastiği Kullanmalısınız?

Yaz lastiklerinin yere temas eden yüzeyi +7 dereceden itibaren sertleşir. Bu nedenle ıslak ve soğuk yolda yeterli kavrama sağlamaz. Kış lastikleri ise yapılarındaki doğal kauçuk payları sayesinde düşük ısılarda bile esnekleşirler ve tutuşları artar. Kışın yaz lastikleri ile fren mesafesi uzar, virajlarda araç merkezkaç kuvvetinin etkisi ile daha fazla dışarıya doğru savrulur ve önden veya arkadan kaymalar artar. Bu nedenle kış lastiği kullanılması sürücü ve sürüş güvenliği açısından hayati önem taşır. Karla kaplı bir zeminde 50km/h süratte standart lastik ile fren mesafesi 43m iken kış lastiği ile bu mesafe 35m’ye düşmektedir. Aradaki 8 metrelik fark ciddi kazaların önlenmesi anlamına gelmektedir. Buzlu zeminde ise 30km/h süratte standart lastik ile fren mesafesi 68m iken kış lastiği ile bu mesafe 57m’ye düşmektedir. Buzlu zeminde araçların 30 km’den daha hızlı yol aldıklarını düşündüğümüzde, iki lastiğin durma mesafesi arasındaki fark iyice açılmaktadır ve daha olumsuz sonuçlar ortaya çıkmaktadır.


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.