Continental önemli bir işbirliğine imza attı

Continental önemli bir işbirliğine imza attı

Continental ve Pyrolyx arasında geri dönüştürülmüş karbon karası için yapılan anlaşma kapsamında önümüzdeki beş yılda yıllık 10.000 tonluk teslimat bekleniyor.

Pyrolyx, 3.000.000 adet üzerinde kullanım ömrünü tamamlamış lastiği geri dönüştürerek her bir fabrikasında yılda 25.000 ton üzerinde CO2 emisyonundan tasarruf yapmayı öngörüyor. Anlaşma ile geri dönüştürülmüş karbon karasının farklı lastik segmentlerinde kullanımı da hedefleniyor.

Teknoloji şirketi ve premium lastiklerin üreticisi Continental ve Pyrolyx, son yıllarda geri dönüştürülmüş karbon karası teknolojisinde ortaya çıkan gelişmelerle ilgili iş birliği yapıyor. Yapılan bu iş birliği neticesinde Pyrolyx ve Continental, Continental'in dünya genelindeki lastik üretim tesisleri için beş yıllık bir geri kazanılan karbon karası (rCB) tedarik anlaşması imzaladıklarını duyurdu. Bu ortak iş geliştirme taahhüdü, geri kazanılan karbon karasını (rCB) farklı lastik segmentlerinin üretiminde kullanmanın temellerini atmayı hedefliyor.

Bu duyuru, lastik üretiminde ve malzeme tüketiminde sürdürülebilirliği artırma konusunda yaşanan zorluklara karşı atılan önemli bir adım. Pyrolyx, kullanım ömrünü tamamlamış  3.000.000 adetten fazla  lastiği değerlendirmeyi ve CO2 emisyonlarını klasik karbon karasına kıyasla her bir fabrikada yılda 25.000 ton üzerinde azaltmayı öngörüyor.

1576149824_pyrolyx.jpg

Continental Malzeme ve Süreç Geliştirme ve Endüstrileşme Departmanı Başkan Yardımcısı Dr. Andreas Topp, “Continental olarak Pyrolyx ile uzun vadeli bir iş ortaklığına girmekten heyecan duyuyoruz. Çünkü bu iş ortaklığı ürünlerimizin ve operasyonlarımızın sürdürülebilirliğini artırma taahhüdümüzün altını çizmektedir. Lastiklerimizin en yüksek güvenlik performans kriterlerini karşılamalarını sağlarken müşterilerimiz için yenilikçi, çevreye faydalı teknolojiler geliştirme kararlılığındayız.” dedi.

Pyrolyx şirketinin ABD CEO'su Thomas Redd ise şunları söyledi: “Bu tedarik anlaşması Pyrolyx açısından çok olumlu bir gelişme olmakla birlikte kullanım ömrünün sonuna gelmiş lastiklerden karbon karasını geri kazanmaya karşı tutumumuzu ve rCB'nin dünya çapında kabul edildiğini doğrular nitelikte. Pyrolyx'in elde ettiği rCB, Pyrolyx ve geri kazanılan karbon karası endüstrisi için ezberleri bozan bir malzeme.” dedi.

Bu tedarik anlaşması, Kuzey Amerika ve Doğu Avrupa ek üretim tesisleriyle Pyrolyx’in büyümesini destekleyecek ve özellikle önümüzdeki beş yılda yıllık 10.000 tona ulaşan satışları detaylandıracak. Anlaşma ayrıca Continental ve Pyrolyx'in lastik üretiminde çevresel olarak sürdürülebilir tedarik zincirleri yaratma bağlılığına dikkat çekiyor.

continental-karbon-karasi-anlasmasi.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.