Continental'den araçlara siber güvenlik sistemi

Continental'den araçlara siber güvenlik sistemi

Continental, bugün ve geleceğin tasarımı tüm bağlantılı araçlarının elektronik sistemlerine yeni siber güvenlik çözümleri entegre ettiğini duyurdu.

Aynı zamanda güçlü bir teknoloji şirketi olan Continental, 2021 yılında dünyada 60 milyonun üzerinde bağlantılı araç satılacağı öngörüsüyle bundan böyle tüm bağlantılı araç elektroniklerinde ve üçüncü parti ürünlerinde bağımsız çözüm olarak Argus ve Elektrobit uçtan uca siber güvenlik çözümlerini sunacak. Dünyanın en büyük lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, telematik üniteleri, bilgi-eğlence sistemleri, ağ geçitleri ve daha fazlasını içeren bağlantılı araçlarının elektronik ürünlerine; Argus Cyber Security (Argus) ve Elektrobit (EB) uçtan uca güvenlik ve kablosuz yazılım güncelleme çözümlerinin ilk entegrasyonunu yaptığını duyurdu.

Mobil telefonlardan sonra en büyük hedef bağlantılı araçlar

Ronald Berger Danışmanlık’ın Kıdemli Ortağı Wolfgang Bernhart, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 2021 yılında dünyada 60 milyon üzerinde bağlantılı araç satılacağını söyledi. "Otomobillerin bağlantılı olması, modelleri yükseltildiğinde, hatta aracın yaşam döngüsü boyunca yeni fonksiyonlar eklenmesini mümkün hale getirecek. Bu da otomotiv endüstrisinin, güçlü bir otomatik trafik dönemi senaryosunda insanların güvenliğini güvence altına almak adına ciddi siber güvenlik sorunları ile uğraşmak zorunda kalacağı anlamına geliyor.” diyen Bernhart, “ Bu, tüm dünyada bağlantı araçların oranının hızlı bir şekilde artmasıyla birlikte otomobilleri mobil cihazlardan sonra en büyük hedef haline getiriyor. Bu yüzden de fazla zamanımız yok." diyerek sözlerine devam etti.

Continental İç Aksam Bölümü Strateji Başkanı Werner Koestler ise “Güvenli sürüş için nasıl frenler vazgeçilmez ise bağlantılı araçlar da temel özellik olarak son teknoloji siber güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyacak. Bu yüzden, tüm bağlantılı araç elektroniklerinde ve üçüncü parti ürünlerde bağımsız çözüm olarak Argus ve Elektrobit uçtan uca siber güvenlik çözümlerini sunmaya karar verdik.” dedi.

Continental, Elektrobit ve Argus’un siber güvenlik felsefesini üç kritik temele oturtuyor: OEM'lerin siber tehditleri önlemeleri, anlamaları ve bunlara yanıt vermelerini mümkün hale getirmek…  Continental, artık araç üreticilerine filolarını mevcut ve gelecekteki siber tehditlerden korumaları için uçtan uca Elektrobit ve Argus çözümlerini sunacak. Olası saldırıları önlemek için EB sadece danışmanlık sunmakla kalmıyor, aynı zamanda uygulama katmanı için güvenlik bileşenleri, donanıma özgü güvenlik ürünleri ve cihazın açılışı için gerekli fabrikasyon bilgileri yükleyen program (bootloader) için AUTOSAR temel yazılım ve güvenlik çözümleri sunuyor. 

Güvenli iletişim, kimlik doğrulama, güvenli güncellemeler ve arıza tespiti gibi uygulamalar için tasarlanan bu parçalar, günümüzde trafikte seyreden milyonlarca araçta bulunuyor.

Argus, telematik ve bilgi- eğlence ünitelerine yerleştirilen Argus Bağlantı Koruma (Argus Connectivity Protection) ve Argus araç ağında çalışan Argus Saldırı Tespit ve Önleme Sistemi (IDPS) ile en son teknolojiyle gerçek zamanlı olarak siber aldırıları tespit eden ve buna karşı harekete geçme yeteneğine sahip, çok katmanlı çözümler sunuyor.

Bir otomotiv güvenlik operasyonları merkezi olan Argus Ömür Boyu Koruma ( Argus Lifespan Protection-LP), filolarının siber sağlığına OEM görünürlüğünü katmak, çapraz filo bilgilerinin analizi, saldırıların doğasına dair içgörü oluşturmak üzere ortaya çıkan tehditleri tespit etmek ve filonun savunmasını artırarak hızlı tepki vermesini sağlamak yoluyla önleme, anlama ve harekete geçmek için ilave bir katman sağlıyor. Mümkün olduğunca hızlı hareket etmek ve tüm dünyadaki filolarına bağışıklık kazandırmak için araç üreticileri, EB'nin kablosuz yazılım güncelleme hizmetine güvenebilir.

Koestler, “Bu çok katmanlı yaklaşımımız, yeni ürünlerin geliştirilmesi ve sürekli izlenmesiyle, filoları daha fazla saldırılara karşı aşılamak için kablosuz güncellemeler yoluyla güvenlik açıklarını çözme yeteneğine kadar otomotiv siber güvenliği için uçtan uca bir teklif sunuyor” diye açıklamada bulundu.

Ağ Geçiti ve Araç İçi Sunucu: Siber Güvenliğin Bugünü ve Geleceği

Continental, bu çok katmanlı çözümleri, portföyünün bir parçası haline getiriyor ve bileşenlerinin mümkün olduğunca saldırılara karşı sağlam bir şekilde güvence altına alınmasını sağlıyor. Koestler, “Özellikle telematik üniteleri veya bilgi- eğlence sistemleri gibi uzaktan saldırılara bir giriş noktası oluşturan bileşenlere olan gereksinim son birkaç yılda büyük ölçüde arttı. Uluslararası bir otomotiv tedarikçisi olarak müşterilerimize mümkün olan en iyi korumayı sağlamayı görevimiz olarak görmekteyiz.” dedi.

Continental, ek olarak güvenlik zincirinde önemli fonksiyonlara sahip kontrol üniteleri de geliştiriyor. Continental’in (Gateway) Ağ Geçiti örneğin, araç içerisinde bir yönlendirici görevi görerek, klasik araç içi hesaplama mimarileri veya günümüzün alan mimarilerindeki ağları hesaplar.

En yeni Argus teknolojilerini entegre eden Ağ Geçiti (Gateway) , aracın siber sağlığını izlemek ve gerektiğinde anında güncellemelere olanak sağlamak için EB aracılığıyla temel araç tanılama ve kablosuz yazılım güncelleme yeteneği sağlıyor. Temelde ağ geçiti güvenlik yöneticisi görevini yürütür. Continental, gelecekteki sunucu tabanlı mimariler için ise bir Araç yöneticisi ve iletişim arayüzü işlevi gören yüksek performanslı bir bilgi işlem birimi olan Araç İçi Sunucu’yu sunuyor. Ayrıca tüm kablosuz yazılım güncellemelerini güçlendiren merkezi bir mimari elemanın yanı sıra tüm araç için uzaktan bakım ve siber güvenlik sağlıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.