Continental'den Kamyon ve Otobüs Lastik Üretimine Dev Yatırım

Continental'den Kamyon ve Otobüs Lastik Üretimine Dev Yatırım

Dünyanın en büyük uluslararası lastik tedarikçisi Continental, kamyon ve otobüs lastikleri için 3 milyon adet lastik ile yıllık üretim kapasitesini arttırıyor.

Avrupa’nın en büyük lastik üreticisi Continental küresel büyüme stratejisi kapsamında lastik üretim kapasitesini arttırmaya devam ediyor. Continental, 2,6 milyon olan yıllık üretim kapasitesini 3 milyon lastiğin üzerine çıkarmayı hedeflediği Slovakya’daki kamyon ve otobüs lastiği tesisine 100 milyon Euro yatırım yapacak.

Esser: ‘Taleplerin orta vadede artmasını bekliyoruz’

Continental ticari araç lastikleri Yöneticisi Dr. Andreas Esser, "Avrupa'nın sürmekte olan zor ekonomik koşullarına rağmen, ticari araç lastik tüketimine yönelik taleplerin orta vadede artacağını düşünüyoruz" dedi. Sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğu Avrupa, Yakın Doğu ve Afrika'daki gelişmekte olan piyasalardaki potansiyellerin farkındayız ve buralara da açılarak, yakın gelecekte artan talepleri karşılamak istiyoruz. Bu doğrultuda EMEA bölgesindeki (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika)' daki en büyük üretim tesisimizi genişletmek için çalışıyoruz" dedi.

Üretim makineleri ve alt yapı yenileniyor

Continental, Avrupa’daki en büyük kamyon ve otobüs lastiği üretim tesisindeki kapasite artış planlamalarıyla beraber; üretim verimliliğini de arttırmak için üretim makineleri ve altyapısını yeniliyor. Continental Ticari Araç Lastikleri Üretimi Yöneticisi Thierry Wipff, "Biz sürekli rekabet avantajı sağlamak ve müşterilerimize en iyi ürünleri sunmak amacı ile süreçlerimizi ve üretim tekniklerimizi optimize ediyoruz. Ayrıca Slovakya’daki Puchov adlı ilk tesisimizde 3. jenerasyon otobüs lastiklerimizi üreteceğiz. Bu yatırımla, pazar ihtiyaçlarına hızlı ve esnek biçimde adapte olmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.