Continental’in yeni uzun yol lastikleri çözümler sunuyor

Continental’in yeni uzun yol lastikleri çözümler sunuyor

Continental’in geliştirdiği yeni HSL2+ ve HDL2+ uzun yol lastikleri, yüksek kilometre performansı ve konforlu sürüş özellikleriyle filo taşımacılığında yeni bir dönem başlatıyor.

Yeni Continental HSL2+ ve HDL2+ uzun yol lastikleri kuru zeminde olduğu gibi ıslak zeminde de mükemmel tutuş ve sürüş performansı sağlıyor. Lastiklerin yeni oluk tasarımı ve geniş drenaj kanalları sayesinde ıslak zeminler bir sorun olmaktan çıkıyor. Örneğin HSL2+’daki yuvarlanma yönüne çapraz yerleştirilen çentikler, direksiyon hâkimiyetini daha da artırıyor. “L2+ (plus) serisi ile sürüş maliyetlerini düşürmek”
Continental Türkiye Ticari Lastikler Satış Müdürü Murat Bilginalp yeni L2+ (plus) serisi ile ilgili “Continental Türkiye olarak, Avrupa ile aynı anda lastiklerimizde yapılan teknolojik gelişmeleri Türkiye pazarında sunuyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Uluslararası çalışan nakliye şirketlerimizin hizmetine sunduğumuz yeni L2+ (plus) serisi lastiklerimizle, daha iyi yol yutuş, düşük dönme direnci, güçlü karkas yapısı ve kaplanabilirlik ile birlikte, toplamda en düşük sürüş maliyeti sunulmaktadır” dedi. Continental’in yeni HSL2+ modeli, mükemmel izleme ve keskin sürüş özelliklerinin yanında, yüksek sürüş konforu da sunuyor. HSL2+ XL versiyonları ile de, ön aks ağırlıkları 8 ton’a kadar çıkabilen yeni nesil araçlar için sunuluyor. Continental HSL2+ ve HDL2+ modeli lastiklerinin sırt kısımlarındaki yeni oluklu tasarımı, lastiğin tabanı üzerine binen gerilimin eşit bir şekilde dağılmasını sağlayarak lastiğin dayanıklılığını artırıyor. Her aksta sekiz tona kadar yük taşıyabilen 315/80R22,5 (XL) boyutundaki HSL2+ modeli geleceğin Euro-6 kamyonları için, daha güçlü ön aks yük taşıma kapasitesiyle üretiliyor. 355/50R22,5 boyutundaki düşük profilli HSL2+ lastikler ise geniş hacimli araçlar için ideal bir kullanım sunuyor. Continental’in HDL2+ serisinin alçak kesitli 295/55R22,5 ebatlı ürünü, geniş hacimli ticari araçlar için güçlü karkas tasarımı yanı sıra, düşük yuvarlanma direnciyle de dikkat çekiyor. Continental’in “2+” serisi, yenilikçi karkas yapısı; dört katlı üçgen kuşaklar, artırılmış hava hacmi, yeni çelik kord damak şeridi ve lastik içinde Continental patentli AirKeep teknolojisinden oluşuyor. HSL2+ modelinin 355/50 R22.5 XL, 315/70 R 22.5 ve 315/70 R22.5 XL ebatlarında bulunan Visual Alignment Indicator-VAI (Görsel Mekanik Ayar Göstergesi) özelliği, ön akslarda düzgün olmayan aşınmaların erken ve kolayca belirlenmesine olanak sağlar. Bu yüzen yükselen yuvarlanma direncinin neden olduğu daha fazla tüketimi önlemek için hızlı ve kolay bir kontrol yöntemi sunulur. Filoların rekabet kapasitelerinde önemli bir katkı sağlayan lastikler yakıt tüketimi, bakım ve onarım giderleri gibi işletme maliyetinin yüzde 45’ini etkiliyor. Continental’in 2+ lastik serisi de sağladığı düşük yakıt tüketimi sayesinde en yüksek performansı sunuyor. www.tasimacilar.com 04.05.2012/12:44