Çorum Otobüsçüleri, Derneklerine kavuştu

Çorum Otobüsçüleri, Derneklerine kavuştu

Çorumda, otobüs işletmecileri bir araya getirmek için; Çorum Otobüsçüler Derneği kuruldu Çorum Otobüsçüler Derneği TOFED’e katıldı.

Çorum Otobüsçüler Derneği Başkanı Murat Köylüoğulları TOFED’i ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan ile görüştü. Köylüoğulları, Çorum’un her dönem yolcu yoğunluğu yaşadığını, buna rağmen; bilet ücretlerinde artış olmaması nedeniyle ekonomik açıdan zorlandıklarını söyledi. Köylüoğulları, 5 yıl önceki bilet fiyatlarının değişmediğini ve hala aynı fiyat üzerinde taşıma yaptıklarını dile getirirken; bu durumdan en çok zarar görenin ise yerel firmalar olduğunu söyledi.

“Para kazanabilmek için fiyatların artması şart.”

Uzun mesafelerde, düşük ücretlerle taşıma yapılmasının önüne geçilmesi gerektiğini ve bu konuda TOFED’den destek beklediğini; dile getiren Köylüoğulları: “Şu an İstanbul-Çorum arası bilet fiyatı 50 lira. Bu hatta çalışan otobüsçünün para kazanabilmesi için bilet fiyatlarının 75 lira olması lazım. Ankara-Çorum arası da 20 Lira gibi çok gülünç bir rakam. 250 kilometre olan bu istikamette de para kazanabilmek ve yolcuyu karayolundan soğutmamak adına bilet fiyatlarının 30 lira olması isabetli olur.” Dedi.

“Günlük 100 yolcu kaybımız var.”

Köylüoğulları, Çorum Otogarı’na, günlük 120 aracın giriş-çıkış yaptığını ve Çorum`a 63 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2008 yılında faaliyete başlayan DHMİ Amasya-Merzifon Havalimanı’nın yolcu oranını büyük oranda etkilediğini ve günde yaklaşık olarak 2 otobüsün taşıdığı yolcuya denk gelecek miktarda, ortalama 100 yolcunun hava yolunu tercih ettiğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.