Cumhurbaşkanı Erdoğan Olaya El koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Olaya El koydu

Rusya’nın AB ülkelerinden almakta olduğu Gıda ürünlerine ambargo uygulayarak bu ürünleri Türkiye’den alacağını açıklaması üzerine İki ülke Ulaştırma Bakanlarının talimatları ile Bakanlık üst düzey bürokratları 12 Eylül Cuma günü hızlı sonuç alabilmek amac

 

Şimdi Gözler İki Ülke Ekonomi Bakanının 15-16 Eylül’de İstanbul’da yapacağı görüşmede…

Konunun iki ülke Ekonomi Bakanlıkları arasında yapacakları görüşmede ele alınacağı ve Ticareti arttırmayı görüşecek iki Bakanın bu malların nasıl götürüleceği konusunu da ele almaları çözüme için ilerleme sağlanacağı bekleniyor…

Rusya Türkiye arasındaki kota sorununu gündeme getiren ve çözüm sürecine katkı sağlayanUND İcra Kurulu Başkanı Fatih ŞENER; “Sayın Cumhurbaşkanımızın konuya müdahil olması bizleri çok mutlu etti. Devlet başkanları seviyesinde talebin ifade edilmesi üzerine Sn. Putin talebe olumlu bakmış, çalışmalar başlamıştır. Rusya tarafından verilen Üç bin adet belgeyi bir iyi niyet göstergesi olarak görüyoruz. Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ve Bakanlık yetkilileri kesin çözüm için ellerinde geleni yapıyor.

Ekonomi Bakanı ile hafta başında İstanbul’da bir araya gelecek olan Ekonomi Bakanımız Sn Nihat Zeybekçi’nin desteği de bizim için çok önemlidir. Rusya ile Vize kalkmış ve turizmde önemli sıçrama yapılmıştır. Taşıma izin belgeleri Almanya, Hollanda, İngiltere örneklerinde olduğu gibi serbest hale gelmelidir. İzin belgeleri kalkarsa bundan hem ticaret hem de iki ülke nakliyecileri mutlu olacak ve Ticaret iki devlet Başkanının belirlemiş olduğu 100 Milyar Dolar hedefine ulaşacaktır’’ dedi.

Türkiye ile Rusya arasında ticareti zorlaştıran taşıma izin belgeleri konusu ilk defa UND tarafından dile getirilmiş ve konu İki Cumhurbaşkanı arasında görüşülmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya’ya taşımanın yapılabilmesi için mevcutta 9 bin olan kotanın ihtiyacın tamamı olan 40 bine çıkartılmasını Cumhurbaşkanı Putin’den talep etmiş ve olumlu cevap almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.