D2 belgeliler bayramda yolcu taşıyabilecek

D2 belgeliler bayramda yolcu taşıyabilecek

Bayramda hemen hemen herkesin bayramı sevdikleriyle beraber geçirmek için yollara düşmesi biletlerin günler öncesinden tükenmesine neden oluyordu.

Ancak bu bayram otobüs biletlerinin tükenmesi sonucu, taşımada olası bir sorun yaşanmaması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı devreye girdi. 1 hafta süresince D2 belgeli otobüs firmalarının yolcu taşımasına izin verilecek. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, 17 Ağustos'tan itibaren 1 hafta boyunca D2 belgeli otobüs firmalarının D1 belgeli otobüs firmalarıyla sözleşme imzalayarak yolcu taşıyabileceğini, böylelikle bayram yoğunluğunda taşımacılık sektörünün yükünü azaltacaklarını söyledi. Bayramda 2 bine yakın D2 belgeli otobüsün yolcu taşıyacağını anlatan Erdoğan, “Bayram biletleri günler öncesi bitince Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için devreye girdi. Sevdikleri yanında bayramlarını geçirmek isteyen ancak bilet bulamayan vatandaşlarımıza müjdeli haber veren Bakanlık D2 belgeli firmaların yolcu taşımasına 1 hafta süreyle izin verdi” dedi. Erdoğan; “korsan taşımacılık yapan otobüslerin sürücüleri yolcuların güvenliklerini tehlikeye atıyor”
Hal böyle olunca bayram döneminde korsan taşımacılığın artması sıkıntısı gündeme geldi. Konuya dikkati çeken Erdoğan, ucuz diye korsan taşımacıları seçerek vatandaşların canlarını tehlikeye atmamalarını istedi ve şunları kaydetti: “Vatandaşlarımız kayıtlı çalışan otobüslerle yolculuk yapsınlar, korsan taşımacılık yapan otobüslerin sürücüleri kural ihlali yaparak direksiyon başında fazla kaldıkları için yolcuların güvenliklerini tehlikeye atıyorlar. Yedek şoför olmadan yola çıkıyorlar. Kayıtlı otobüsler bu noktada terminal çıkışlarında denetimden geçmesine rağmen, korsanların bu denetimden uzak olduğunu vatandaşlarımız bilsin ve korsanı seçerek bayramlarını zehir etmesinler.” Bayramda yaşanacak sıkıntılara da değinen Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının özellikle kısa mesafede sefer yapan firmaları bayramda da etkileyeceğini vurgulayarak “Çalışmalar nedeniyle sıkıntılar yaşadık, örneğin kısa mesafede yolcu taşıyan firmalar sık sefer yapamadı. Otobüs şoförlerinin 4 saat otobüs kullanmasının ardından 1 saat dinlenmesi gerekir, bu zamanın çoğu köprüde geçti. Bu tip aksaklıkları yaşadık, bayramda da kısa mesafe çalışan otobüs firmaları çok servis yapamayacak, vakitlerini köprüde geçirecek, bu tarz sıkıntılar yaşanacak” diye konuştu. www.tasimacilar.com 11.08.2012 Saat:15:08