Dakar’ın Galibi Iveco

Dakar’ın Galibi Iveco

Dünyanın en önemli rallisi kabul edilen Dakar’da kamyon dalında birincilik, ikincilik ve altıncılığın sahibi Iveco oldu.

Iveco’nun Petronas De Rooy takımı ve Hollandalı pilotu Gerard De Rooy Iveco Powerstar ile zafere ulaştılar. Araç Avusturalya’da Iveco tarafından üretiliyor ve FPT Endüstriyel’in 900 beygirden daha güçlü olan C13 motoruna sahip. De Rooy haricinde takımda Stacey ve Biasion aynı motorla donatılmış iki Iveco Trakker Evolution 2 kullandı. “Iveco; verimlilik, dayanıklılık ve güvenliğini kanıtlamış oldu”
Iveco CEO’su Alfredo Altavilla’nın açıklamaları ise şöyle: “Iveco’nun Dakar 2012’ye katılımındaki hedef Iveco araçlarının ve FPT Endüstriyel motorlarının mükemmelliğini bir kez daha kanıtlamaktı. 3 araçla ilk 6 pozisyona yerleşerek kazandığımız ralli, Iveco Trakker ve Powerstar’ın zaten kullanıcılar tarafından kabul edilen günlük kullanım ve zorlu koşullarla başa çıkabilme yeteneğini; verimlilik, dayanıklılık ve güvenliğini de kanıtlamış oldu. Pilotlara ve takım arkadaşlarına, bağlılıkları ve kendilerini bu işe adamaları dolayısıyla teşekkür ediyorum”. “33. Dakar Rallisi Iveco için ürünlerin güvenilirliğini göstermek adına harika bir fırsattı”
Altavilla sözlerini şöyle sürdürdü: “Her araç oldukça zor koşullarda üç Güney Amerika ülkesini geçerek test edilmiş oldu. 1 Ocak’ta Mar del Plata, Arjantin’de başlayan yarış Şili ve Peru’yla devam etti. Bu sürede 8,500 kilometreden oluşan 14 etap vardı ve bunun yaklaşık 4,200 kilometresi sınırlı zamanda aşılmalıydı.” www.tasimacilar.com 23.01.2012 / 16:50