Darıcalılar,  Sultan Maxi City ile Seyahat Edecek

Darıcalılar, Sultan Maxi City ile Seyahat Edecek

Türkiye’nin yerli sermayesi olarak isim yapmış ve bu özelliği başta olmak üzere konfor, rahatlık ve güven konusunda da tek adres olan OTOKAR, en çok tercih edilen Sultan otobüslerini halkla buluşturmaya devam ediyor.

Kısa bir süre önce, OTOKAR, Özdarıca Minibüs ve Özel Halk Otobüsü Kooperatifi’nin sipariş ettiği 65 adet engelli kullanımına uygun Sultan City araçlarının, ilk 30 adedinin teslimatı yapıldı.

Engelleri aşanların gözdesi Sultan City’ler

Darıca halkının hizmetine sunulan Sultan City araçlar, engelli yolcu taşımacılığına olanak tanıyan düz arka zemini ile törene katılan herkes tarafından büyük beğeni topladı. Şehir içi toplu taşımacılıkta yüksek yolcu kapasitesi, geniş kapıları ile yolcu iniş ve binişini hızlandıran tasarımı, kolay açılır kapanır engelli rampası ve güçlü performansı ile Sultan City araçlar törende göz doldurdu.

Darıca Dudayev Sahil Parkı’nda düzenlenen ve Otokar yetkili bayisi Enke Otomotiv tarafından yapılan satışın teslimat törenine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, OTOKAR Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, OTOKAR Satış Müdürü Murat Tokatlı ve satışı gerçekleştiren Otokar bayisi Enke Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Çivelek ve Genel Müdür Tuncer Erten Kotil katıldı.


Yüzde 100 Türk sermayesi

Teslimat töreninde konuşma yapan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, yeni araçların Kocaeli-Darıca halkına ve Özdarıca Minibüs ve Özel Halk Otobüsü Kooperatifi’ne hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi ‘Engelli vatandaşlarımızı da taşımaya yönelik, bu girişimlerinden dolayı süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrı bir teşekkürü de OTOKAR’ın ürünü olan Sultan City’leri seçmiş olmalarından dolayı ayrıca kooperatif üyesi arkadaşlarımıza sunmak isterim’ dedi. Konuşmasında OTOKAR firmasının yüzde 100 Türk sermayeli, yüzde 100 Türk firması olduğuna vurgu yapan Akgül, mühendisliğini, AR-GE’sini, tasarımını kendi yapan OTOKAR’ın, Türkiye’de dövizin kalmasına öncülük eden aynı zamanda da ürettiği araçları, özellikle Avrupa standartlarında üretip, ülkemize de döviz kazandıran bir firma olduğunu belirtti. OTOKAR’da her ihtiyaca yönelik olarak 6 metreden 12 metreye kadar boy boy toplu taşım araçları üretildiğini ifade etti.


Karabacak: ‘Böyle bir çalışma içinde olmaktan mutluyum’

Daha sonra söz alan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise: ‘Kocaeli’nin sınırları genişledikten sonra kopuk olan ulaşım ağımız genişledi. Gece saat 01:00’de dahi Kocaeli’nin doğusundan batısına kadar rahatlıkla ulaşabilecek bir noktaya geldi. Tabii sadece ulaşmak yetmiyor, ilçemizde yaşayan birçok engelli yurttaşımız istedikleri gibi hareket edemiyorlar, engelli vatandaşlarımızın da bu araçlardan yararlanabilmeleri adına böyle bir çalışma içinde olmak benim için çok sevindirici bir olay… Yanı sıra anlaşma sağladığımız firmamızın tamamen yerli, Türk sermayeli OTOKAR olması da ayrıca ülkemiz adına çok sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyorum’ dedi.


Çeper: ‘2 yıllık çalışmanın ürünü olarak, bugün buradayız’

Tören sırasında kürsüye davet edilen, Darıca Minibüsçüler ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Eser Çeper ise: ‘Darıca Minibüsçüler ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak 2 yıldır böyle bir çalışmanın içindeyiz. Kooperatifimiz Darıca’nın bölgesel faaliyet ve toplu taşıma ile uğraşan esnafımızın tek bir çatı altında toplanarak, birlik ve beraberlik içinde çalışan güçlü bir kurum olarak çalışmalarına devam etmektedir. Bugün burada yapılan törenle 2 yıllık emeğin çalışması olarak, 2013 model araçları Darıca halkı ile buluşturuyoruz, gururluyuz’ açıklamalarında bulundu.

Kumbar: ‘2 yıl içinde tüm araçlar yenilenecek’

Kara Ulaşım Müdürü Salih Kumbar ise; ‘engelli kardeşlerimiz düşünülerek toplu taşım filosunda bu güzel otobüsleri hizmete açan esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Diğer ilçelerde de benzer çalışmaların olmasını temenni ediyoruz. Kocaeli’nde 2081 tane toplu taşım aracımız var. Bu araçların yaklaşık 200 tanesi engelli kullanımına uygun, Allah nasip ederse, 2 yıl içinde biz bu araçların engelli kullanımına uygun hale getireceğiz’ dedi.


Karaosmanoğlu: ‘Yeni araçlar engelli kullanımına uygun olacak’

Son olarak söz alan Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, ulaşımın öneminden bahsederek, ulaşımın kaliteli, güvenli ve sağlıklı ve temiz olması gerektiğini vurguladı. Yasal zorunluluğa dikkat çeken Karaosmanoğlu, en kısa zamanda araçlarını yenileyeceklerini ve alınan yeni araçların engelli taşımına uygun olacağını müjdeledi. Konuyla ilgili şunları aktardı: ‘Artık gelişen teknoloji ve ulaşıma yapılan yatırımlarla özel araç dönemi değil toplu taşıma dönemine geçtik. Artık toplu taşım araçları her geçen gün biraz daha büyüyecek. Daha hızlı ve güvenli hale gelecek. Herkesi taşıyabilecek, herkesin güvenli, kolay ve ekonomik şekilde seyahat etmesi sağlanacak’ dedi. Konuşmaların ardından plaketlerin verilmesi ile program sonlandırıldı.



 


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.