DHL Budapeşte’de yeni terminal açtı

DHL Budapeşte’de yeni terminal açtı

DHL Global Forwarding,Budapeşte Havalimanında 17.000 m2 genişliğinde yeni bir terminal açtı.

DHL Global Forwarding ve DHL Freight’in yararlanacağı yeni terminal lojistik açıdan stratejik bölgede yer alıyor. Toplam 17.000 m2 alana kurulmuş olan yeni terminalin 8.000 m2’si depolama işlemleri, 3.000 m2’si ofis, 6.000 m2'si ise manevra alanı olarak kullanılması planlanıyor.

“Orta ve Doğu Avrupa'da önemli bir gelişme bölgesi olan Budapeşte’de yeni bir terminal kazanmak, grubumuz için önemli bir kilometre taşıdır” diyen Post DHL CEO'su Frank Appel, kurulmuş olan yeni terminalin DHL’nin müşterilerine en iyi hizmet vermek adına yaptığı çalışmalara örnek olduğunun da altını çizdi.

Ücretsiz internet erişimi de müşterilerin hizmetine giriyor

Farklı yeniliklerin de devreye gireceğini belirten DHL Global Forwarding’in Macaristan CEO'su Zoltán Rezsek ise konuşmasında terminal ile bilgi verdi ve “çok yakında ücretsiz internet erişimini de müşterilerimize açacağız. DHL Global Forwarding ve Freight bölümlerinden 200'den fazla çalışanımız bu tesiste faaliyet gösterecek. Yılda 18.000 ton civarında hava kargo ve 16.200 TEU deniz kargo, 50.000'den fazla parsiyel kamyon yükü (LTL), 33.000 full konteyner kamyon yükü (FTL) lojistik hizmeti sağlayacağız . Yeni tesisimizde 46 docking istasyonu ve 48 yükleme boşaltma kapısı mevcut” dedi.

“Macaristan Lojistik alanda stratejik bir bölge”

Macaristan’ın lojistik sektöründe stratejik bir bölge olduğunu söyleyen DHL Freight Macaristan CEO’su Péter Bartha ise bölgenin önemli bir Pazar olduğunu söyledi. Péter Bartha konuşmasında “Buna göre DHL Freight'ın makroekonomik piyasa istihbarat raporu, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu terminal bizi daha da güçlendirecektir” dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.