DHL, büyüme oranını gittikçe arttırıyor

DHL, büyüme oranını gittikçe arttırıyor

DHL, 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 36 büyüme kaydederek, Türkiye’de yüzde 50’nin üzerinde bir pazar payına sahip oldu.

DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi, düzenlenen basın toplantısında, 2011’de ortaya koydukları performans ve 2012 hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “DHL, Avrupa bölgesine transfer oldu”
Akavi, şunları söyledi: “Ülkemizin dış ticaretinde Avrupa yüzde 50’den fazla bir paya sahip. Türkiye için stratejik önem taşıyan gönderi hatları, her zaman Avrupa ülkeleri oldu. DHL Express Türkiye, göstermiş olduğu başarılı performansla, Avrupa bölgesine transfer oldu. Türkiye’nin coğrafi konumu gereği de Avrupa bölgesinde önemli bir rol üstleneceğine inanıyoruz.” “Büyüme oranımızdaki artış, Türkiye ekonomisinin de göstergesi”
“2010 yılındaki yüzde 15 artışın ardından, 2011’de de bir önceki yıla göre yüzde 36 büyüme kaydettik. Ciroda ve toplam işlem hacmimizdeki bu artış, doğru yolda olan Türkiye ekonomisinin de bir göstergesi. Ayrıca ithalat gönderilerindeki büyüme 2010’da daha fazla iken, 2011 yılında ihracat gönderilerindeki büyüme ithalatın önüne geçti. Bu durumun en önemli faktörü Türkiye’nin 2011 yılında ihracat pazar çeşitliliğini arttırmış olması.” “Araç alımlarında elektrikli olanlar öncelikli”
2011’de 1 milyon euro tutarında araç temini gerçekleştirdiklerini ifade eden Akavi, “Araç alımlarında elektrikli araçlara öncelik veriyoruz. Elektrikli araçlar ülkemizde satışa sunulmaya başladığında filomuzdaki tüm araçları elektrikli araca dönüştürmek istiyoruz” dedi. “2012’de de hizmet ağımızı geliştirmeyi sürdüreceğiz”
Akavi, 2012’ye dair şu değerlendirmelerde bulundu: “2012 için bakış açım, temkinli iyimser olmaktır. Türkiye’nin bir taşımacılık üssü olma olasılığını dikkate alarak, hizmet ağımızı geliştirmek için yatırımlarımızı istikrarlı bir şekilde sürdüreceğiz. Türkiye 2023 yılına 500 milyar dolar ihracat hedefiyle yürürken, biz de buna paralel altyapı ve istihdam genişletme çalışmalarımıza öncelik vereceğiz.” “Taşıyıcı olarak sorumluluklarımız arttı”
Yeni kurye tebliğine de dikkat çeken Akavi, “Yapılan değişiklikle belirli sınırlara göre gümrük işlemi yapabilme yetkisi kazandık. Diğer yandan da taşıyıcı olarak gümrük nezdinde sorumluluklarımız arttı. Mikro ihracat kapsamında DHL Express olarak beyan edebildiğimiz için gümrük müşavirlik hizmet bedeli, ihracat ambar ücreti ve ihracatçı birlik ücretleri de oluşmuyor” dedi. www.tasimacilar.com 25.01.2012 / 15:43