DHL, dünya genelinde yatırımlarına devam ediyor

DHL, dünya genelinde yatırımlarına devam ediyor

Dünyanın önde gelen lojistik şirketi DHL, altyapı ve istihdam yatırımlarını, tüm dünya genelindeki iş ortaklarına en iyi hizmeti sunma hedefi ile sürdürüyor.

Uluslararası taşımacılık hacmindeki artan talebi karşılamak için dünya genelindeki yatırımlarını artıran DHL; Cincinati / Kuzey Kentucky Havaalanı’ndaki Kuzey ve Güney Amerika Transfer Merkezi’ni genişletmek amacıyla 47 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. 17 bin 930 metrekarelik yeni bir tasnif tesisi inşaatı ile DHL, önümüzdeki 12 ay içinde 280 kişiye de yeni iş imkânı sağlayacak.


“Bu yatırımlar ile konumumuz güçlenecek”
Bu yatırımın, DHL’in mevcut büyümesinin yanı sıra, bölgenin uluslararası hızlı hava taşımacılık hacminde görülen ciddi potansiyeli desteklemek üzere hayata geçirildiğini belirten DHL Express Dünya CEO’su Ken Allen; “Bu yatırım, önemli ticaret hatlarında sunduğumuz hizmetlerimizi daha da geliştirmek ve uluslararası sabit zamanlı kargo taşıma pazarındaki lider konumumuzu daha da güçlendirmek amacı ile global ağ altyapımızda devam eden büyük çaplı yatırım programımızın bir parçasını oluşturmaktadır” dedi. “Türk dış ticaretini olumlu etkileyecek”

DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi ise; “Türkiye-Amerika hattı Türk dış ticaretinin önemli ayaklarından birisidir, DHL Express olarak yapmış olduğumuz bu yatırım Türk dış ticaretimizi de olumlu yönde etkileyecek ve Amerika’nın yerini daha da güçlendirecektir” diyerek düşüncelerini ifade etti. “Mart 2012’de tamamlanacak”
Temel atma töreniyle inşasına başlanan 17 bin 930 metrekarelik yeni tasnif tesisi binasının, Kasım 2012’ye kadar faaliyete geçmesi beklenirken; mevcut binaların iyileştirme çalışmaları ile yük taşıma donanım teminlerinin 2013 yılının Mart ayına kadar tamamlanması planlanıyor. DHL’in Kuzey & Güney Amerika Transfer Merkezi, Amerika Birleşik Devletleri’nin; Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’yı kapsayan uluslararası bir ağ ile bağlantısını sağlıyor. Her ay iki milyondan fazla uluslararası gönderiyi gerçekleştirilen merkez; ABD, Kanada, Meksika ve Latin Amerika’ya giden gönderileri işlemden geçirerek, ABD’deki 100 hizmet merkezi ve 5 uluslararası giriş noktasını dünya genelindeki 220 ülkeye bağlıyor. Hayata geçirilen yeni çalışma ile DHL, Kuzey & Güney Amerika Transfer Merkezi’ne, 2009 yılındaki kuruluşundan bu yana toplam 105 milyon dolarlık yatırım yapmış olacak. 2009 yılından bu yana çalışan sayısının 1.600’den yaklaşık 2.000’e çıktığı merkezde, önümüzdeki 12 aylık dönem ve sonrasında 2.300’e yakın kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. www.tasimacilar.com 23.03.2012/11:07