DHL Express’den, KOBİ’lere Özel Destek Paketi: ‘KOBİ Express'

DHL Express’den, KOBİ’lere Özel Destek Paketi: ‘KOBİ Express'

Ekonominin can damarı KOBİ’lere DHL Express’den fırsatlarla dolu bir paket hazırlandı. Paketin adı KOBİ Express!

DHL Express, Türkiye’de her geçen gün biraz daha büyüyen, ihracatın yüzde 60’ını gerçekleştiren, istihdamın yüzde 80’ini yüklenen ve ekonominin can damarı haline gelen KOBİ’lere fırsat paketini anlattı. DHL Express, 30 yılın verdiği birikim ve güvenle, Türkiye’de yükselen bir değer haline gelen KOBİ’lere özel bir paket hazırladı.

Uluslar arası lojistik ve hızlı taşımacılık alanında hizmet veren ve taşımacılık sektöründe ‘dev bir marka’ haline gelen DHL Express, Türkiye’deki gücünü pratiğe geçirmeyi hedeflediği KOBİ Express projesi ile KOBİ’lere numuneden, fiili ihracata, tüm ithalat-ihracat sürecini kapsayan KOBİ Express Hattı ile özellikle ihracat yapmak isteyen KOBİ’lere destek verecek. Segmente edilmiş yayınlarla sektördeki KOBİ’lere ulaşılacak, uluslararası sertifikalı uzmanlardan oluşan platformun KOBİ’lere sunacağı eğitim çalışmaları ile tüm ithalat-ihracat süreci ve KOBİ’lerin ihtiyaç duyabileceği bilgiye ulaşmaları kolaylaştırılacak.

İhracatı Türkiye sınırları içindeymiş gibi kolaylaştıracak özel ‘KOBİ Express’ in sağladığı imkânlar saydıklarımızdan sadece birkaçı… ‘KOBİ Express’ paketinin detayları üzerine bilgi vermek ve paketi Türkiye’deki tüm KOBİ’lere tanıtmak amacıyla The Marmara otelinde bilgi veren, DHL Express Türkiye’nin yeni CEO’su Markus Reckling, ‘Türk ekonomisinin kahramanlarına yönelik hizmetimiz KOBİ Express ile KOBİ’lerin uluslararası pazarlara daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız’ dedi.

Özel KOBİ Masası KOBİ’lerin tüm sorularını yanıtlayacak


Konuyla ilgili olarak, DHL Express olarak mikro ihracat gönderileri konusunda ayrı bir birime de sahip olduklarını ifade eden Reckling, “2011 yılında ihracatın yüzde 60’ını KOBİ’ler gerçekleştirdi. Kahraman olarak adlandırdığımız KOBİ’ler ayrıca istihdama yüzde 78’i aşan bir oranda katkı sağlıyor. Amacımız verdiğimiz hizmetlerle Türk ekonomisinin önemli bir dinamosu olan KOBİ’lerimizin yurtdışında daha etkin ve hızlı olmalarını sağlamak ve ticari hayatlarını kolaylaştırmak. İhracatın yüzde 60’ını gerçekleştiren KOBİ’lere desteğimizi, özel hizmetimiz ‘KOBİ Express” ile daha da artıracağız” dedi.


KOBİ’lerin can simidi: 7/24 tuşlanabilir 444 00 40 KOBİ hattı


İhracat yapma hedefi olan tüm KOBİ’lerin, sorularına ve ihtiyaçlarına anında cevap verecek olan 7/24 aktif olan 444 00 40 numaralı telefon hattı ile KOBİ’lerin daima yanında olacaklarını bildiren Markus Reckling, sözlerine şöyle devam etti: ‘profesyonel müşteri temsilcilerimizle, yurt dışına açılmış ya da açılma konusunda bilgi edinmek isteyen KOBİ’lerimize, tekstil, otomotiv, sağlık ve teknoloji gibi farklı sektörlere özel kılavuzlar sunarak hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz’ dedi. Ayrıca, sektörlere özel olarak sundukları paketleme malzemeleri ile de gönderilerinin, varış noktasına güven içerisinde ulaştıracaklarının garantisini verdi.

TEB, KOBİ Kulüp üyeliği ilk yılı için yüzde 50 indirim sağlayacak


Yanı sıra DHL Express Türkiye’nin yeni CEO’su Markus Reckling, KOBİ’leri daha fazla desteklemek amacıyla özel işbirliklerine odaklandıklarını vurgulayan, Reckling, “Bu konuda bizimle benzer vizyonu paylaşan organizasyonlarla işbirliği yapıyoruz. Birinci adımımız, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile yaptığımız işbirliği oldu. TEB, KOBİ Express paketi kapsamında, DHL Express müşterilerine KOBİ Kulüp üyeliği ilk yılı için yüzde 50 indirim avantajı ve ilk iki dış ticaret işlemini ücretsiz yapabilme imkanı sunuyor. Ayrıca TEB, KOBİ Kulüp üyesi olan DHL Express müşterilerine yine KOBİ Express paketi kapsamında; POS makineleri için bonus özellikler, taksitli ödeme imkanı, özel ticari işletme kart sistemi ile finansal ödeme çözümleri de sunuyor. KOBİ’lerimize daha kolay çözümler sunabilmek adına bu tarz işbirlikleri geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 Proaktif Sistemle gönderiler, güvence altında   

                   
KOBİ Express Paketi müşterilerine, abonelikleri itibarıyla 3 ay boyunca ücretsiz PDN (Proaktif Teslimat Bildirimi) hizmeti de sunduklarının altını çizen Markus Reckling, gönderilerin çıkıştan dağıtıma tüm sürecin takibinin, teslim detaylarının SMS, faks veya e-mail yoluyla otomatik olarak bildirimi, olası bir sorunda müşteri hizmetlerinin anında müdahalesi ile tüm gönderilerin DHL Express tarafından güvence altında olduğunu vurguladı.

KOBİ’ler ufkunu ihracatla genişletecek


2012 yılı sonunda DHL Express ‘in IHS adlı araştırma firmasına yaptırdığı, uluslararası araştırma çalışması ile ilgili de bilgi veren Markus Reckling, araştırma sonucuna göre faaliyetlerini yerel olarak sınırlandıranlara kıyasla, uluslararası pazarda faaliyet gösteren KOBİ'lerin başarılı olma olasılıklarının iki kat daha fazla olduğunu belirtti. KOBİ'ler arasında uluslararası ticarete olan eğilimin giderek arttığını vurgulayan Reckling; “Araştırmaya katılan KOBİ’lerden uluslararası arenada ticaret yapan şirketlerin yüzde 26’sı kendi piyasalarında önemli ölçüde iyi bir performans gösterirken, sadece kendi ülkelerinde faaliyetlerini sürdüren şirketlerin yalnızca yüzde 13’ü benzer bir performans sergileyebildi. Sadece bu araştırma sonucunun bile KOBİ’lerin küresel pazara açılmasını açısından önemli olduğunu vurgulayan Reckling, sözlerine şöyle devam etti: ‘G7 ülkeleri ile Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Meksika’da bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerden 410 çalışanın katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada, işletmelerinin küreselleşmesi konusunda gelişmiş dünya KOBİ'lerinin, yeni gelişen pazarlardaki KOBİ'lerden daha geride kaldığını da ortaya koyuyor’ dedi.

Alev ARSLAN        

www.tasimacilar.com     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.