DHL sosyal sorumluluk projelerini yaygınlaştırıyor

DHL sosyal sorumluluk projelerini yaygınlaştırıyor

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında üç yıldır düzenlediği Dünya Gönüllülük Gününü yaygınlaştırmak isteyen DHL, bu günü bir günle kıyaslanmayıp tüm yıla yayılmasını amacıyla çalışmalara başladı.

05-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen DHL Dünya Gönüllülük Gününe geçen sene 120 ülkedeki DHL şirketlerinden 62 bin gönüllü, çalıştıkları ve yaşadıkları toplum için bin’den fazla Gönüllülük Günü etkinliğinde yer aldı.

Gönüllülük Projelerinde DHL çalışanları aktif rol oynuyor
Her yıl olduğu gibi bu yılda dünyanın dört bir yanındaki gönüllülük projelerine destek vereceklerini belirten Deutsche Post DHL Kurumsal İletişim ve Kurumsal Sorumluluk Direktörü Christof Ehrhart projelerin çoğuna DHL çalışanlarının doğrudan katıldıklarını söyledi.

Bu yıl farklı bir uygulama yapacaklarını ifade eden Christof Ehrhart “Ancak bu yıl farklı bir karar aldık ve sosyal projelere verdiğimiz değeri, yalnızca Eylül ayındaki DHL Dünya Gönüllülük Haftası kapsamında değil, tüm çalışanlarımızın sene boyunca katıldıkları gönüllü projelerle göstermek istedik. Bu projelerde, tüm yıl boyunca yaklaşık 475 bin çalışanımızın pek çoğu gönüllü olarak çalışıyorlar. Böylece grubumuzun 'Sorumluluğu Yaşamak' misyonunu pratikte de görme imkanı buluyorlar" dedi.


Urfa’da gülen yüzler adlı hobi sınıfı kuruldu

DHL Global Forwarding Türkiye ise bu seneki etkinlikler kapsamında, okul masraflarına destek olduğu Urfa’nın Suruç Köyü’ndeki Büyük Ziyaret İlkokulu’na “Gülen Yüzler” adlı özel bir hobi sınıfı yaptırdı. Müzik aletleri, resim gereçleri, oyuncaklar, satranç takımları, DVD cihazı gibi birçok malzemenin yer alacağı hobi sınıfında, çocuklar sanatla dolu güzel vakit geçirebiliyor.

“DHL Global Forwarding Türkiye olarak; global sosyal sorumluluk vizyonumuz kapsamında, ülkemizde çevreyi koruma, yardım ve eğitime destek projeleri yürütüyoruz” diyen DHL Global Forwarding Türkiye Genel Müdürü Kerem İnanç, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Urfa bölgesinde okullar ile sürekli bir çalışma içindeyiz; son olarak da yine aynı bölgede bir köy okuluna hobi sınıfı kurduk. Onları yerinde ziyaret ettik ve gönüllü ekibim ile birlikte çocuklarımızla çok güzel bir gün geçirdik. Çalışmalarımız aynı hızla devam edecektir."

DHL'de 2008 yılından bu yana gönüllülük faaliyetleri devam ediyor

Deutsche Post DHL çalışanları 2008 yılından bu yana, bulundukları ülkede çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde yer alıyorlar. 2011 yılında bu faaliyetler tüm dünya çapında kutlanan resmi "Gönüllülük Günü" şemsiyesi altında toplandı. Halen, DHL'in küresel düzeyde çevre koruma, afet yönetimi ve eğitimden oluşan GoGreen, GoHelp ve GoTeach programları kapsamına giren faaliyetler, Dünya Gönüllülük Günü etkinlikleri kapsamında entegre bir şekilde uygulanıyor. Böylece çalışanlar okulların boyanması ve ihtiyaçlarının giderilmesinden, nehir yataklarının restorasyonu ve temizliğine, ağaç dikme kampanyalarından kan bağışına kadar çok sayıda faaliyette yer alıyor.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.