DHL Supply Chain 2014’te 9 milyon Euro Ar-Ge yatırımı yapacak

DHL Supply Chain 2014’te 9 milyon Euro Ar-Ge yatırımı yapacak

DHL Supply Chain; 2013 yılını değerlendirerek 2014 için yatırım ve iş hedeflerini açıkladı.

Son 3 yılda yaptığı tesis ve altyapı yatırımlarının toplamı 20 milyon Euro olan DHL Supply Chain’in 2013 yılı için yatırım miktarı yaklaşık 6 milyon avro olarak gerçekleşti. DHL Supply Chain Genel Müdürü Hakan Kırımlı altyapı ve Ar-Ge yatırımlarına verdikleri önem paralelinde 2014’te yaklaşık 9 milyon avro oranında bir miktarın yatırıma dönüşeceğini öngörüyor.

Yıllık rakamları global ölçekte her yılın sonunda açıklanan DHL Supply Chain’in dünya çapındaki cirosu 2012’de 14,340 milyon avro olmuştu. Şirketin bağlı olduğu Deutsche Post DHL ise 2012 yılında dünyada 55 milyar Euro’dan fazla ciro elde etti.

Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veriyor

2013 yılında Trabzon’da açtığı aktarma üssüyle, Türkiye’deki aktarma merkezlerinin sayısını 18’e çıkaran DHL Supply Chain Türkiye, hizmet verdiği lokasyonların sayısını ise 31’e yükseltti. Halen müşterilerine 81 ilde hizmet sunan firma, son 5 yılda cirosunu ve kapalı alan büyüklüğünü 3 katına çıkardı.

400 bin metrekarelik depolama kapasitesi

Özel depolama, dağıtım ve katma değerli hizmetler gibi hizmetler sunan DHL Supply Chain, 2013 yılında tesislerinin büyüklüğünü 344 bin metrekareden 400 bin metrekareye çıkardı. Şirket 2014 yılında da bu alandaki yatırımlarına devam etmeyi planlıyor.

Türkiye’de lojistik sektörünün dev ismi

DHL Supply Chain, Türkiye’de 13 yıldır DHL’in uluslararası kurum kültürünün temsilcisi olarak teknoloji, tüketici, sağlık, perakende, otomotiv, üretim ve kimya sektörlerinden firmalara lojistik hizmetleri sağlıyor.

DHL Supply Chain Genel Müdürü Hakan Kırımlı “DHL Supply Chain olarak geçmişte olduğu gibi 2014’te de hedefimiz çok net. Biz Türkiye’de tedarik zinciri yönetimi hizmetini dış kaynak yolu ile alma stratejisini tercih eden şirketlerin ilk tercihi olmak istiyoruz. Bunu sağlamak için gerekli her türlü altyapı, teknoloji ve insan kaynağı yatırımını yapıyoruz. Müşterilerimizin ilk tercihi olma vizyonumuz kapsamında yürütmekte olduğumuz First Choice programımızla çok sayıda müşterimiz için tasarlanan süreçler ve projeler ile yıllar içerisinde milyonlarca avroluk tasarruf sağladık. DHL Supply Chain olarak, biz 2014 yılında ve daha sonrasında lojistik sektörünün gelişimine destek vermek adına üzerimize düşen görevi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Türkiye’nin bölgesinde lider bir lojistik üssü olarak konumlanması için 2014’te de faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Özellikli dağıtım filosunu geliştirdi

DHL’in küresel bilgi ve deneyimini, yerel tecrübesiyle birleştiren DHL Supply Chain, ev teslimatı, gıda lojistiği, hastane lojistiği ve LLP (Lider Lojistik Sağlayıcı) hizmetleri ile de lojistik sektöründe fark yaratma amacıyla şirket, 2013’te özellikli dağıtım gerektiren iş kollarında oluşturulan filosunu geliştirmeye devam etti. 2014’de yatırım odaklarını belirlerken hizmete karşı verilen ekonomik değer dengesi, sürekli hedeflenen kalitede hizmet verebilme kapasitesine sahip olmanın yanında; teknolojiden ve yenilikçi uygulamalardan faydalanmaya da önem vereceğini açıkladı.


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.