DHL Supply Chain, karbon emisyonunu azaltacak

DHL Supply Chain, karbon emisyonunu azaltacak

DHL Supply Chain Türkiye, Enerji Tasarrufu Haftası boyunca, enerji tasarrufu konulu bilinçlendirme kampanyası gerçekleştirdi.

Enerji Tasarrufu bir ihtiyaç değil, gereklilik olduğunu vurgulamak için; her yıl Ocak ayının 2. haftası kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası’nda verimlilik, üretim, işgücü ve yaşamımıza getirdiği kolaylıklar açısından enerjiyi verimli kullanmanın önemi vurgulanıyor.

DHL Supply Chain Türkiye, 13-17 Ocak tarihleri arasında düzenlediği enerji tasarrufu bilinçlendirme kampanyasını “DHL Supply Chain’in Enerji Tasarrufu Odaklı Çalışmaları” ve “Bunları Biliyor Muydunuz?” başlıkları altında gerçekleştirdi. Hafta boyunca yapılan e-mailing çalışmasıyla da doğru enerji kullanımına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu. 1 hafta süren bilinçlendirme kampanyası dâhilinde, yaklaşık 3000 DHL Supply Chain çalışanı enerjinin akıllıca kullanımı konusunda bilgilendirildi.

DHL Supply Chain, enerjiyi akıllıca kullanıyor

•     Kendisine nicel bir karbon emisyon azaltma hedefi belirleyen ilk global lojistik şirketi olan DHL Supply Chain, kendisi ve iş ortaklarının karbon emisyonunu 2020 yılına kadar %30 oranında iyileştirme sözü veriyor.
•     Gebze 2 ve Gebze 3 tesislerinde T5 ampuller ve sensörler kullanılmaya başlanmasıyla, 1 sene içerisinde elektrik tüketimlerinde:
o     Gebze 2 tesislerinde %19
o     Gebze 3 tesislerinde ise %37 iyileşme sağlandı.
•     1 Kasım 2013 tarihi itibariyle sağlık operasyonlarının yürütüldüğü DHL Supply Chain tesislerinde, VAS operasyonlarında kullanılan protokoller sadeleştirildi ve her protokol için kullanılan sayfa adedi ortalama %40 azaltıldı. Bu değişiklik ile eskiye oranla toplam 80 top kağıt (80*500 adet) tasarruf edildi.
•     Automated Meter Reading (AMR) uygulaması 2013 yılında tamamlandı. Gebze 3 tesislerindeki trafoya takılan cihazla, elektrik tüketiminin anlık olarak takip edilmesi ve elektrik tüketiminde %10’a kadar azalma hedefleniyor.

“Çevreye karşı sorumlu davranmak, başarının anahtarı”

DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı, ekonomik üretimin ana unsuru olan ve hayat kalitemizi iyileştiren enerjinin doğru ve verimli kullanımının önemini vurgulayarak: “Şirket olarak çevreye ve içinde bulunduğumuz topluma karşı sorumlu davranmanın uzun vadede başarının anahtarı olduğuna inanıyoruz. DHL olarak çevre üzerinde yarattığımız etkiyi minimize etmeyi, hatta sıfırlamayı amaçlıyoruz. Bu amaçla tüm grup bünyesinde Nisan 2008’de GoGreen insiyatifi hayata geçirildi. Tüm dünyada kendisine nicel bir karbon emisyonu hedefi belirleyen ilk global lojistik şirketi olarak, 2020 yılında enerji etkinliğimizi 2007 yılına kıyasla yüzde 30 oranında iyileştirmeyi planlıyoruz. Bu hedef doğrultusunda tüm DHL tesislerinde düşük elektrik tüketimli aydınlatmaları tercih ediyoruz. Ayrıca bu kapsamda şirket çalışanlarımızın eğitimi ile bilinçlendirme, rut planlama, tesislerimizdeki enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve benzeri projeleri hayata geçirmek için tüm altyapı ve IT yatırımlarını da hayata geçiriyoruz” dedi.
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.