DHL yeni yatırımlarla dağıtım ağını genişletiyor

DHL yeni yatırımlarla dağıtım ağını genişletiyor

Sağlık, teknoloji, perakende, tüketici ürünleri, otomotiv, kimya ve sanayi gibi sektörlerde lojistik hizmeti veren DHL Supply Chain Türkiye, dağıtım ağını genişletiyor.

DHL grubu şirketlerinden DHL Supply Chain, yapılan son kapasite artırımıyla birlikte Türkiye’de 21 lokasyonda ve 370 bin metrekareyi aşan depolama alanıyla faaliyet gösteriyor. Dağıtım hizmetlerini yaygınlaştırmayı amaçlayan DHL Supply Chain Türkiye, dağıtım merkezi sayısını 8’den 13’e çıkardı. Depolama alanlarının büyüklüğünü önümüzdeki yıl 400 bin metrekareye çıkarmayı hedefleyen şirket, çalışan sayısını da artıracak ve teknik altyapı çalışmalarına devam edecek. Halen 100’ün üzerinde dağıtım projesi yürütülmekte olan DHL Supply Chain Türkiye dağıtım merkezinde, tüm operasyonların yönetildiği Kontrol Kule’sinden merkezi olarak planlanıyor. Şirketin “Dağıtım Kontrol Kulesi” merkezinde araç doluluk oranlarının artırılması, sevkiyatların etkin bir şekilde yönetilmesi gibi konularda çalışmalar yürüttüğü belirtilirken bu proje sayesinde karbon emisyonlarında ölçülebilir iyileştirmeler yakalayarak hem en etkin çözümleri sağladığı hem de (rut optimizasyonu ile) yakıt tasarrufu sağlayarak çevreye olan etkiyi en aza indirmeye çalıştıkları belirtildi. Ayrıca DHL Supply Chain’in diğer ülkelerde yapmakta olduğu girişimlerin Türkiye’deki uygulanabilirlikleri üzerine çalışmalarının da sürdüğü belirtildi. DHL’in 60 ülkede müşteri odaklı 140 binden fazla çalışanıyla hizmet veren tedarik zinciri ve lojistik çözümleri şirketi DHL Supply Chain, ülkemizde 7 ana sektörde faaliyet göstermekle birlikte tüm sektörlere dağıtım hizmeti sunuyor. Şirket, DHL’in küresel bilgi ve deneyimini, yerel tecrübesiyle birleştirerek, sektörel ve tedarik zinciri yönetimi alanındaki uzmanlığından yararlanıyor. Şirketin sektörler bazında fark yaratan hizmet tipleri arasında sağlık-gıda sektörüne yönelik ısı kontrollü dağıtım, tüm sektörlere yönelik express dağıtım, komple araç dağıtım, parsiyel araç dağıtım, mikro dağıtım, ihtiyaca özel dağıtım gibi uygulamalar bulunduğu belirtildi. “Emin adımlarla büyüyoruz”
DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı temkinli ama emin adımlar ile büyümeye devam ettiklerini belirterek, “Yaklaşık yüzde 15-20 arasında bir büyüme hedeflerken, sektörel ve yeni hizmet alanlarında 2012 yılında başlattığımız önemli projeler var. Türkiye olarak bulunduğumuz bölgede yenilikçilik kategorisinde lideriz diyebilirim. 2012 yılında dağıtım altyapımızı da, yeni illerde aktarma merkezleriyle genişlettik, bu çalışma halen hızlı bir şekilde devam ediyor. Müşterilerimizin operasyonlarını gelişmiş dağıtım altyapımızla ve tüm Türkiye’de parsiyel dağıtım hizmetlerimizle destekleyeceğiz. Bunun dışında hava yolu lojistiği, hastane lojistiği gibi yeni hizmet alanları oluşturmak gündemimizde yer alan diğer konular” diyerek DHL Supply Chain Türkiye’nin en önemli amacının müşterileri ile uzun süreli işbirlikleri kurmak ve operasyon yönetimi ile onların hayatını kolaylaştırmak olduğunu ifade etti. www.tasimacilar.com 01.10.2012 Saat:15:45