DHL’den yeni teknik servis ve tamir hizmeti

DHL’den yeni teknik servis ve tamir hizmeti

DHL Supply Chain yapılan işbirlikleriyle müşterilerine toplam maliyetlerde yüzde 25 tasarruf sağlamayı hedefliyor.

DHL Supply Chain, yeni stratejik ortaklıklarla, teknoloji sektöründeki müşterilerinin tamir ve teknik servis faaliyetlerini üstlenerek sunduğu satış sonrası Teknik Hizmet portföyünü genişletti. Müşteri iadelerinin yönetimine her yıl 19 milyar dolar harcayan elektronik sektöründe, iade edilen ürünlerin geri alım, inceleme, tamir, ambalajlama ve satış sürecine yeniden sokulması toplam satış gelirlerinin ortalama yüzde 6’sına tekabül ediyor. DHL Supply Chain tamir işlemini depo aşamasında gerçekleştirerek teknoloji sektörü müşterilerine toplam maliyetlerde yüzde 25 kazanç sağlamayı hedefliyor. “Elektronik sektörüne kolaylık.”
DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı; “Günümüzün rekabetçi piyasa ortamında satış sonrası sunulan hizmetlerin kalitesi markaların farklılaşmasında önemli bir unsur. Verdiğimiz bu uçtan uca hizmetin kapsamındaki genişlemeyle müşterilerimizin son kullanıcılarına daha hızlı cevap verebilmelerini, sorunları daha hızlı çözebilmelerini ve müşteri memnuniyetini artırmalarını sağlıyoruz.”dedi. “DHL farklı iş ortaklıkları ile farklı sektörlerde.”
Farklı firmalarla iş ortaklığı yapan DHL, teknoloji firmalarına ve müşterilerine kaliteli hizmet veriyor. İşte DHL’nin iş ortaklarından bazıları: ANOVO, satış sonrası destek ve tedarik zinciri yönetim hizmetleri alanında telekomünikasyon, erişim, altyapı, networking ve tüketici elektroniği pazarlarında lider bir tedarikçi. Computer Technology Solutions, L.P. (“CTS”), ters lojistik ve teknik servis alanında ABD taşınabilir elektronik pazarında sektör lideri. Şirket dünya çapında tüketici elektroniği markaları adına servis istasyonlarıyla hizmet veriyor. SMS Infocomm (Singapur) Pte. Ltd., satış sonrası tek elden teknik hizmetler konusunda uzman. Hizmet zincirinin her aşamasında var olan SMS farklı servis işlemleri, altyapı ve personel gibi unsurları bir araya getirerek müşterilerinin servis verimliliğini artırıyor. DHL, işbirliği yaptığı ortaklarıyla 220 ülkede ve 60 ülkedeki teknoloji operasyonlarında verdiği hizmetin kalitesini artırıyor. “Entegre satış öncesi ve sonrası çözümler.”
DHL’in entegre satış öncesi ve sonrası çözümleri arasında kit oluşturma, co-packing, montaj, isteğe göre uyarlama, yapılandırma, erteleme, geri alma, tamir, tekrar satışa sunma ve geri dönüştürme gibi hizmetler yer alıyor. DHL, satış öncesi süreçlerde de farklı sektörlerde öngörülemeyen tüketici talebini yönetmek için gerekli olan esnekliği sağlıyor. Ürünlerin son kullanıcıya yakın noktalarda bulunan bölge merkezlerinde kişiye özel hale getirilmesi ve yapılandırılması gibi işlemler maliyetleri azaltarak teknoloji şirketlerinin esneklik skalasını genişletiyor. www.tasimacilar.com 04.03.2014 /17:30