Dilucu Gümrük Kapısı Yenilendi

Dilucu Gümrük Kapısı Yenilendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yenilenen Iğdır'daki Dilucu Gümrük Kapısı'nın resmi açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Bakanlık olarak Türkiye'yi ticaretin daha kolay ve güvenli yapıldığı bir ülke konumuna getirmek için çabaladıklarını belirterek, "Gümrük hizmetlerini çok hızlı ve etkin bir şekilde sürdürebilmek, sınır kapılarındaki beklemeyi azaltmak için işte bu kapıları (Dilucu Gümrük Kapısı) yapıyoruz, tesisleri modernleştiriyoruz." dedi.

   Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, geçen ay uğradıkları bombalı terör saldırısında şehit olan Dilucu Gümrük Kapısı'nda görevli 13 polise Allah'tan rahmet diledi. 

 

"Ticaret Erbabımız Durmamalı"

   Türkiye'nin 23 çeyrektir kesintisiz olarak büyüdüğünü belirten Aşcı, ülke ekonomisinin 2002-2014 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 5 büyüme gösterdiğini kaydetti. Söz konusu büyüme rakamlarının yeterli görülemeyeceğini ifade eden Aşcı, "Ticaret erbabımız durmamalı, büyümeli." diye konuştu.

   Dış ticaretin, ticaretin önemli bir unsuru olduğunu dile getiren Aşcı, rekabet gücüne sahip ülkelerin küresel hasıladan daha fazla pay aldıklarına dikkati çekti.

   Bakanlık olarak Türkiye'yi ticaretin daha kolay ve güvenli yapıldığı bir ülke konumuna getirmek için çabaladıklarını anlatan Aşcı, "Gümrük hizmetlerini çok hızlı ve etkin bir şekilde sürdürebilmek, sınır kapılarındaki beklemeyi azaltmak için işte bu kapıları yapıyoruz, tesisleri modernleştiriyoruz." ifadesini kullandı.

 

  Ortaokulun Açılışını Gerçekleştirdi

   Bu arada Bakan Aşcı Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası'nın Iğdır'ın Aralık ilçesinde yaptırdığı ortaokulun resmi açılışını da gerçekleştirdi. Aşcı, buradaki konuşmasında okulun hayırlı olması dileğinde bulundu.

   Öğrencilere çok çalışmaları tavsiyesinde bulunan Aşcı, "Hükümet olarak 2002 yılından bu yana eğitime ve sağlığa bütçeden en fazla payı ayırdık. Nerede eğitim ihtiyacı varsa hükümet orada olmuştur." diye konuştu.

   Konuşmaların ardından Bakan Aşcı sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

 

13 Polisin Şehit Düştüğü Noktaya Karanfil Bıraktı

   Bakan Aşcı son olarak geçen ay uğradıkları bombalı terör saldırısında şehit düşen Dilucu Gümrük Kapısı'nda görevli 13 polisin anısına saldırının gerçekleştiği noktaya karanfil bırakarak, dua etti.

   Dilucu Gümrük Kapısı'ndaki açılış törenine Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Iğdır Valisi Davut Haner, Azerbaycan Gümrük İdaresi Başkan Yardımcısı Asef Memedov ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.