Dilucu’nda 120 TIR’ın C2 belgesi iptal edildi

Dilucu’nda 120 TIR’ın C2 belgesi iptal edildi

Iğdır gümrük Müdürlüğü’nce Dilucu Sınır kapısında yapılan kontrollerde, 120 TIR’ın C2 belgesi yurtdışından girişlerde depolarında getirdikleri fazla akaryakıt yüzünden iptal edildi.

Dilucu Sınır Kapısı’nda Gümrük Müdürlüğü’nce yapılan kontrollerde yurt dışından gelen 120 TIR’ın C2 belgesi iptal edildi. Gümrük müdürlüğünce yapılan açıklamada; kontroller sırasında yurt içine girişlerde depolarında fazladan 100-150 litre akaryakıt bulunması dolayısıyla TIR’ların C2 belgelerinin iptal edildiği ifade edildi. Yurt dışından gelen TIR’ların firmalara ve araç sahiplerine haber vermeksizin yapılan C2 belgelerinin iptalinin ekonomik açıdan Iğdır’a 2-3 trilyonluk zarar getirdiğini ifade eden MHP Iğdır İl Başkanı Cahit Erol uygulamanın durdurulması gerektiğini belirtti. “Uygulama sadece Iğdır’da yapılıyor”
Firmalara ve araç sahiplerine hiçbir şekilde uyarı ve ihtar bulunmadan 120 TIR’ın C2 belgesinin iptal edilmesinin Iğdır ekonomisine de zarar verdiğini özellikle vurgulayan Erol TIR’lara yurt dışından depolarında getirdikleri 100-150 litrelik fazla mazot sebebiyle ceza kestiğini belirtti. Erol “Gümrük Müdürü’nün bu tutumu ve davranışı, çok net söylüyorum Iğdır’a ekonomik yönden 2-3 trilyon lira zarar vermiştir. C2’leri iptal edilen araçların hepsi senet karşılığı alınmıştır. Belgelerin iptalinden sonra araç sahipleri senetleri ödemede sıkıntı yaşamaktadır. Akabinde firmalara ve araç sahiplerine hiçbir şekilde uyarı ve ihtarda bulunmadan C2’lerini iptal eden müdür bey hemen izne ayrılarak ilimizi terk etmiştir. Türkiye’de birçok sınır kapısı bulunmaktadır. Sadece Iğdır’da bu keyfi uygulama yapılıyor. Bu nedenden dolayı her seferinde gümrük memurlarıyla şoför esnafımız arasında arbede yaşanmaktadır” diyerek sıkıntılarını dile getirdi. www.tasimacilar.com 04.06.2012 / 12:53